Picasso'nun tablosu rekor fiyata satıldı

 Kubizm sanat akımının babası Pablo Picasso'nun 'Le Reve/Rüya' adlı tablosu tüm zamanların en pahalı sanat eseri oldu. ABD'Lİ ünlü yatırımcı Steven Cohen, Picasso'nun 'Le Reve/Rüya' adlı tablosunu 7 yıl gecikmeyle 155 milyon dolara aldı. Cohen aslında tab

Picasso'nun tablosu rekor fiyata satıldı

 

Kubizm sanat akımının babası Pablo Picasso'nun 'Le Reve/Rüya' adlı tablosu tüm zamanların en pahalı sanat eseri oldu.
 
ABD'Lİ ünlü yatırımcı Steven Cohen, Picasso'nun 'Le Reve/Rüya' adlı tablosunu 7 yıl gecikmeyle 155 milyon dolara aldı. Cohen aslında tabloyu 2006 yılında almak için 139 milyon dolara anlaşmıştı. Ancak tablonun sahibi Steve Wynn anlaşmanın imzalanmasından bir gün sonra eseri arkadaşlarına gösterirken tablonun ortasına dirseğini çarpınca satış rafa kalkmıştı. 
 
Cohen'in toplam servetinin 9 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Ünlü İspanyol ressama ait 'Nu au plateau de sculpteur' adlı tablosu, New York'ta 2010 yılında yapılan açık atırmada 106.4 milyon dolara satılarak rekor kırmıştı. Picasso'nun 155 dolara satılan Rüya'sı tüm zamanların en pahalı eseri olarak tarihe geçti. Daha önce bu unvan ABD'li empresyonist ressam Jackson Pollock’un 140 milyon dolara satılan No.5, 1948 adlı tablosuna aitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat