Pera Müzesinde Üç Yeni Sergi

'Naif Sanatta Bir Efsane: Pirosmani', '20'nci Yüzyıl Ustalarından Baskı Desen ve Suluboyalar, Monsenyer Otto Mauer Koleksiyonu'ndan Bir Seçme' ve 'İşleyen Mekan' isimli sergiler, 1 Ağustos'ta açılış davetinden sonra 2 Ağustos'ta sanatseverlerce gezilebile

Pera Müzesinde Üç Yeni Sergi

'Naif Sanatta Bir Efsane: Pirosmani', '20'nci Yüzyıl Ustalarından Baskı Desen ve Suluboyalar, Monsenyer Otto Mauer Koleksiyonu'ndan Bir Seçme' ve 'İşleyen Mekan' isimli sergiler, 1 Ağustos'ta açılış davetinden sonra 2 Ağustos'ta sanatseverlerce gezilebilecek.
 
'Naif Sanatta Bir Efsane: Pirosmani' sergisi, yaşadığı dönemde yakın çevresi dışında pek tanınmayan, ancak ölümünden sonra özellikle Batı sanat çevrelerinde efsane olan Gürcü köylü ressam Pirosmani'nin eserlerinden oluşuyor.
 
1945 yılından sonra Avusturya'da önde gelen sanat koruyucusu ve destekçileri arasında yer alan katolik rahip Otto Mauer'in, içinde Picasso, Chagall, Klimt, Schiele, Giocometti gibi ünlü isimlerin eserlerinin yer aldığı koleksiyonundan seçme 35 eser, müzenin sergi katlarında görülebilecek.
 
Üçüncü sergi ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin işlerinden oluşuyor.
 
'İşleyen Mekan' adlı sergide, öğrencilerin 2006-2007 akademik yılı projeleri sergilenecek. Sergiler 7 Ekim'e kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat