"Pembe Kadın" beğeni kazandı

 Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun (TDT) yeni oyunu olan Hidayet Sayın’ın yazdığı Uğur Keleş’ in yönettiği ‘Pembe Kadın’ seyircisi tarafından beğeni kazandı.Artvin turnesini tamamlayan ekip Artvinli sanatseverlerinden de ilgisini topladı. Oyun, Ege’ nin yoksul

"Pembe Kadın" beğeni kazandı

 Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun (TDT) yeni oyunu olan Hidayet Sayın’ın yazdığı Uğur Keleş’ in yönettiği ‘Pembe Kadın’ seyircisi tarafından beğeni kazandı.
Artvin turnesini tamamlayan ekip Artvinli sanatseverlerinden de ilgisini topladı. Oyun, Ege’ nin yoksul bir köyünde geçmektedir. Pembe 28 yıldır, çalışmak için şehre giden kocasının yolunu beklerken gelenek ve göreneklere göre büyüttüğü kızının (Kezban) evlenme zamanı gelmesine rağmen isteyenlerine vermez. Bu arada köyün ağasının kahyası Murat Çavuş Kezban’ a yanıktır, almak ister. Fakat Pembe Kadın kocasının bir gün dönüp geleceğini umut ederek kızını vermez ve ağaya baş kaldırır. Pembe Kadının gelenekleriyle hayata, ağaya ve sisteme karşı verdiği savaşın hikayesini konu alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat