‘Öyle Sevdim Ki Seni’ Galası Trabzon'da yapılacak

27 EYLÜL’DE Vizyona girecek olan “ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ”Filminin galası 23 Eylül'de Trabzon'da gerçekleşecekYapımcılığını Medyaton-Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve yönetmenliğiniOrhan Tekeoğlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim Ki Seni’ filmi,  27 Eylül 2013 Cuma günü s

‘Öyle Sevdim Ki Seni’ Galası Trabzon'da yapılacak

27 EYLÜL’DE Vizyona girecek olan “ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ”Filminin galası 23 Eylül'de Trabzon'da gerçekleşecek

Yapımcılığını Medyaton-Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve yönetmenliğini
Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim Ki Seni’ filmi,  27 Eylül 2013 Cuma günü seyirci karşısına çıkacak.
 
Herry, Makyol ve Turkmall ve TAV’ın ana sponsorluğunu üstlendiği filmin yönetmeni Orhan Tekeoğlu. Senaryosunu da kendisinin yazdığı filme,  Avşar Film, Uluslararası Göç Örgütü (IOM – International Organization for Migration), Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Arsin Belediyesi, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası, Okan Üniversitesi destek verdi.
 
Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve Orhan Tekeoğlu,  2010 yılında Doğu Karadeniz kadınlarının doğaya karşı verdikleri mücadeleyi anlatan ‘İfakat’ adlı belgesele imza atmışlardı. İfakat belgeseli, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında birçok festivalden ödül almıştı.
 
‘Öyle Sevdim Ki Seni’ adlı ilk uzun metrajlı filmini çeken yönetmen Orhan Tekeoğlu, 1990’lı yıllarda gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkarak filmin senaryosunu yazdı. 15 Mayıs 2013‘te Trabzon’da başlanan ve 4 Haziran’da Trabzon-Gümüşhane sınırındaki Santa harabelerinde bitirilen filmin müzikleri Selim Bölükbaşı’na ait. Görüntü yönetmeni ise birçok başarılı filme imza atmış olan Ercan Yılmaz. 
 
Filmin başrollerini Angelina Jolie’nin Bosna’da çektiği ‘Kan ve Bal Ülkesinde’ filminde oynayan ve Türk seyircisinin Veda dizisinden tanıdığı Alma Terzic ile Türk televizyon dizilerinin yetenekli oyuncusu Oktay Gürsoy üstleniyor. 
 
Ukraynalı oyuncu Alina Golovlyova’nın da rol aldığı filmde yılların usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular görev aldı.
 
‘Öyle Sevdim ki Seni’, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor.  Ekmek parası için 1906’da  taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Yorgo Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca ekmek parası için Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde karşısına Cemal çıkar.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat