Oflu Yunanistan'da birinci oldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Uluslararası Pontus Kemençe İmalatı Yarışması'nda, Trabzon'un Of  ilçesinden kemençe ustası Mustafa Kılıç'ın imal ettiği kemençe birinci oldu.Atina'da, Argirupolis Pontuslular Derneği tarafından bu yıl ikincisi d

Oflu Yunanistan'da birinci oldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Uluslararası Pontus Kemençe İmalatı Yarışması'nda, Trabzon'un Of  ilçesinden kemençe ustası Mustafa Kılıç'ın imal ettiği kemençe birinci oldu.

Atina'da, Argirupolis Pontuslular Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye ile Yunanistan'ın yanı sıra Rusya, Almanya ve Çin'den 32 imalatçının katıldığı yarışmada, Kılıç'ın imal ettiği kemençe, yapım ve ses kalitesi açısından en iyi kemençe seçilerek birincilik ödülüne layık görüldü.

Jüri Başkanı Yorgos İlyadis yaptığı açıklamada, "kemençe imalatında ses ve estetik açıdan büyük ilerleme kaydedildiğini" belirterek, yarışmanın amacına ulaştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler