Nuri Bilge Ceylan'a büyük ödül

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 64. Cannes Film Festivali'nde, 'Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı. Terrence Malick ise 'Tree of Life' filmi ile Altın Palmiye’nin sahibi oldu.Yapımcılığını Zeynep Özbatur Atakan'ın üstlendiği, Yılmaz

Nuri Bilge Ceylan'a büyük ödül

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 64. Cannes Film Festivali'nde, 'Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı. Terrence Malick ise 'Tree of Life' filmi ile Altın Palmiye’nin sahibi oldu.

Yapımcılığını Zeynep Özbatur Atakan'ın üstlendiği, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muammer Uzuner, Ahmet Mümtaz Taylan'ın baş rollerde yer aldığı filmin çekimleri Keskin'de yapıldı.

Bosna Hersek ve Türkiye ortak yapımı olan ve Eurimages tarafından desteklenen film, bir doktor ve bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesini anlatıyor.

Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki'nin yaptığı, 2 saat 35 dakika süren filmin senaryosunu, Ercan Kesal, Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan yazdı.

CEYLAN: "BEKLEMİYORDUM”

Ödülü almak üzere sahneye çıkan yönetmen Nuri Bilge Ceylan ise, teşekkür konuşmasında "Festivalde, filminin en son gösterilen filim olması ve jürünün yorgun olacağından dolayı ödül kazanmayı beklemediğini" söyledi.

Ceylan konuşmasının devamında jüri üyelerine, filmin oyuncularına yapımcısına bu ödülden dolayı teşekkür etti.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ''Bir Zamanlar Anadolu''da filmiyle 5. kez Cannes Film Festivali'ne katıldı. Ceylan'ın Cannes Film Festivali tecrübesi, 1995 yılında başlamıştı.

Ceylan'ın, ilk kısa filmi Koza, 1995 yılında Cannes'da gösterildikten sonra, yönetmen çektiği uzun metrajlı ''Uzak'' filmiyle 2003'te ''Büyük Jüri Ödülü''nü kazandı.

Ceylan, 2006'da ''İklimler'' isimli filmiyle Cannes'da ''FIPRESCI'' ödülüne layık görüldü, son olarak 2008 yılında, ''Üç Maymun'' filmiyle festivalde en iyi yönetmen seçildi. Yönetmen Ceylan, 2009 yılında festival jürisinde yer aldı.

ALTIN PALMİYE MALICK’IN

Altın Palmiye ödülünü, "The Tree of Life" filmiyle Terrence Malick kazandı. Bilim kurgu ve dram unsurlarının yer aldığı film 1950'lerde geçen bir hikaye. Başrollerini Brad Pitt ve Sean Penn’in paylaştığı filmde büyüdükçe masumiyetin kaybına tanık olan çocukların hikayesini anlatıyor.

Cannes Film Festivali ödül kazananların listesi:

Altın Palmiye: Tree of Life - Terrence Malick

Jüri Büyük Ödülü: Bir Zamanlar Anadolu'da (Nuri Bilge Ceylan) ve Le gamin au vélo (Jena-Pierre ve Luc Dardenne)

En İyi Yönetmen: Nicolas Winding Refn, Drive

En İyi Erkek Oyuncu: En İyi Erkek Oyuncu: Jean Dujardin, Artist

En İyi Kadın Oyuncu: Kirsten Dunst, Melancholia

En İyi Senaryo: Footnote Joseph Cedar

Jüri Özel Ödülü: Polisse Yönetmen: Maiwenn

Altın Kamera (Camera d'Or): Las Acacias (Yönetmen: Pablo Giorgelli)

Kısa Metraj: Cross Country (Yönetmen: Maryna Vroda)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler