Müze gibi iş yeri

Kilis'te antika merakı olan bir vatandaş iş yerini adeta müzeye çevirdi. Tarihi eşyaları toplayan İsmet Eren, antika eşyaları ilk zamanlarda hobi olarak biriktirdiğini ifade etti. Antika eşyaların 80 metrekarelik iş yerine sığmadığını anlatan Eren, "Gelin

Müze gibi iş yeri

Kilis'te antika merakı olan bir vatandaş iş yerini adeta müzeye çevirdi.

Tarihi eşyaları toplayan İsmet Eren, antika eşyaları ilk zamanlarda hobi olarak biriktirdiğini ifade etti. Antika eşyaların 80 metrekarelik iş yerine sığmadığını anlatan Eren, "Gelinen süreçte onlarca tarihi radyo, yüzlerce tarihi eşya biriktirdim. Ticaret amaçlı bu işi yapmıyorum. Tamamen hobi olarak biriktiriyorum. Nerede ise 80 metre karelik alana sığmaz hale geldim. Bu tarihi eşyalara bakanlar, geçmişe kısa yolculuk yapıyorlar. Benimki tamamen hobidir.Her hangi bir ticari amaçlı değildir. Bendeki tarihi eşyaların çoğu müzede dahi yok. Her tarihi eşyanın insanlarda bir hatırası vardır. Bu tarihi eşyalara bakanları, geçmişe götürüyor. Kilis ve yöresinde yüz yılı aşkın ne kullanılmış ise hepsi bende var. Bir çok tarihi eşya teknolojiye yenik düşmüştür. Yeni nesiller bir çok tarihi eşyayı bilmiyor" dedi.

Eren, tarih meraklıların bakır eşyalar sattığı iş yerine gelerek eserleri inceleyebildiğini ifade etti.

Müze gibi iş yeri

Müze gibi iş yeri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat