Mevlana'ya anma töreni yapıldı

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, daire amirleri ve çok sayıd

Mevlana'ya anma töreni yapıldı

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Tasavvuf Musikisi, semazen gösterisi, neyzen gösterileri ve şiirlerin okunduğu etkinliğe Araştırmacı –Yazar Sinan Yağmur konuşmacı olarak katıldı.

Şeb-i Arus gecesinde konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şeb-i Arus’un lügat manasının düğün gecesi olduğuna vurgu yaparak, “Mevlana Celaleddin-Rumi kendi ölümüne Rabbine duyduğu aşktan dolayı sevgiliye kavuşma yani düğün gecesi demiştir. Zira Mevlânâ öldüğü zaman sevdiğine, aşkına yani Allah'a kavuşacaktır. Onun için bu gün Mevlânâ için ölüm günü değil, düğün günü, gelin gecesidir. Bu gecenin Hazreti Mevlana’nın hakka yürüdüğü, ebedi sevgiliye kavuştuğu gece olduğunu düşünürsek 737 yıl sonra böyle manidar bir gecede Hazreti Mevlana’nın manevi huzurunda olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu etkinliğe katkıları olan kurumlara teşekkür ederken, etkinlikte konuşan Araştırmacı –Yazar Sinan Yağmur’a plaket verdi. Konuşmaların ardından yapılan Tasavvuf müziği, neyzen ve semazen gösterileri katılımcılardan büyük alkış aldı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat