Mehmet Kuvvet ve "sökük coğrafya"

Mehmet Kuvvet’in yeni şiir kitabı “Sökük Coğrafya”, “Nezih Er Yayınları” etiketiyle yayımlandı.   “coğrafyamızda gözyaşı topluyor bulutlar   yıllardır dikilemeyen söküğün   iğnesi batıyor elime”   Daha önce öykülerini Somas’tan Ay Işığına, Uzağın Kokusu v

Mehmet Kuvvet ve "sökük coğrafya"
Mehmet Kuvvet’in yeni şiir kitabı “Sökük Coğrafya”, “Nezih Er Yayınları” etiketiyle yayımlandı.
 
“coğrafyamızda gözyaşı topluyor bulutlar
 
yıllardır dikilemeyen söküğün
 
iğnesi batıyor elime”
 
Daha önce öykülerini Somas’tan Ay Işığına, Uzağın Kokusu ve Yasak Alan adlarıyla kitaplaştıran Mehmet Kuvvet, bu kez şiirleriyle çıktı okurlarının karşısına.
 
Kitap iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm “Sarı Orman”; aşkın, sevginin, ayrılığın coğrafyasındaki acılardan kotarılmış otuz şiirden oluşuyor.
 
İkinci bölüm ise “Kirve Selamı” adını taşıyor. On iki şiirin yer aldığı bu bölüm ülkemiz ve yakın coğrafyamızın acılarını aktarıyor şiirle. Acının yanı sıra barış ve kardeşlik mesajları veriyor. Ve Ankara Katliamı için yazılmış şu dizelerle sona eriyor şiirler.
 
“kardeşliği yorgan gibi çeksek de üzerimize
 
üşüyor yüreklerimiz…”
 
sokuk-cografya.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler