Mehmet Akif Trabzon'da anılacak

Trabzon Belediyesi tarafından, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif' adlı konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa Trabzon Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Turan ve Osman Gök

Mehmet Akif Trabzon'da anılacak

Trabzon Belediyesi tarafından, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif' adlı konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansa Trabzon Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Turan ve Osman Gökhan Bali, Belediye Meclis üyesi Saadet Çoban, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Osman Kemal Kayra, Mehmet Akif'in şiirlerinin okunduğunda boğazına kadar kana batmış bir trajedi görüldüğünü belirtti. Kayra, "Sıkıntıdan kaçacak yer arıyor. Ama bu vatanı bırakıp gitmeyi hiç düşünmemiş, hazin bir tecelli ile vatanından gitmek zorunda kalmıştır. Bu da ayrı bir trajedidir." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 75. yılında rahmetle andığını ifade ederek, "O'nun ölüm yıl dönümünde Trabzon Belediyesi olarak böylesine güzel bir konferansı düzenleme ihtiyacı duyduk. O bir müteferrikti. O bir mebustu. O bir şair, o bir yazardı. İstiklal Marşı'mız gibi bir eseri yazsa yazsa o yazabilirdi. Böyle bir şahsiyeti tüm detayları ile bize tekrar hatırlatan hocamız sayın Osman Kemal Kayra'ya da bu güzel anlatımlarından ötürü şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Prof. Dr. Osman Kemal Kayra'ya bir plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler