M. Kemal Atatürk'e teşekkürler!

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın bu seneki şiir finali Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Dün gece düzenlenen programda edebiyat ustaları, şiirin yıldızlarını seçti.Programın sunuculuğunu Nuriye Özen Toraman'ın yaptığı gecede Yemen, Belarus, Moritanya

M. Kemal Atatürk'e teşekkürler!

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın bu seneki şiir finali Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Dün gece düzenlenen programda edebiyat ustaları, şiirin yıldızlarını seçti.

Programın sunuculuğunu Nuriye Özen Toraman'ın yaptığı gecede Yemen, Belarus, Moritanya, Gürcistan, Polonya ve birçok farklı ülkelerden gelen dünya çocukları, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy gibi edebiyat dünyasının usta isimlerinin şiirlerini seslendirdi.

MUSTAFA KEMAL'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın şiir finalinde jüri koltuğunda olan Elif Dağdeviren de bir teşekkür konuşması yaptı. Dağdeviren yaptığı konuşmada, "Tek edebiyatçı olmayan juri üyesi olarak teşekkür etmek istiyorum.. Başka bir dilde şarkı söylemek kolaydır.. Ama şiir okumak başka bir şeydir. Ağzım açık seyrediyorum.. Çok sık teşekkür ediliyor ama iki eksik teşekkür olduğunu düşünüyorum.. Bir bu çocukların ailelerine teşekkür etmek lazım.. Çocuklarını bir Türk okuluna gönderdikleri için.. İkincisi de Türk vatandaşı olarak bir kez daha gurur duydum. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkçe'yi resmi dil olarak kabul etmesi, Türklüğü bu kadar ön plana çıkarması, TDK gibi Türkçe'yi sadeleştiren bir kurum kurduğu için , ilk kıvılcımı attığı demeyeceğim ilk ateşi yaktığı için bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasçısı olmaktan gurur duydum.. Ona çok teşekkür ediyorum.." dedi.

SİNAN ÇETİN DE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Bir gün önceki geceye Sinan Çetin'in yaptığı konuşma damgasını vurdu. Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finalinde juri üyesi olan yapımcı Sinan Çetin konuşmasında insanlara Türkçe'yi sevdirdiği için Fethullah Gülen'e teşekkür etti. Çetin'in konuşması salondan büyük alkış aldı..

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat