Kurtlar Vadisi'nde son durum ne?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Kurtlar Vadisi Filistin filmi ile ilgili olarak. 'Sanat düşmanlığa değil dostluğa ve barışa katkı yapmalı. İzlemediğim bir film hakkında ön yargılı bir görüş belirtmek istemem. Kurullar denetleyecekler, inceleyecekle

Kurtlar Vadisi'nde son durum ne?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Kurtlar Vadisi Filistin filmi ile ilgili olarak. 'Sanat düşmanlığa değil dostluğa ve barışa katkı yapmalı. İzlemediğim bir film hakkında ön yargılı bir görüş belirtmek istemem. Kurullar denetleyecekler, inceleyecekler. Bizim de herhangi bir sınır koymamız gerekirse, karar verecekler. Şu ana kadar bu konuda bana ulaşmış bir müracaat yok' dedi.

 

Günay, Afyonkarahisar'da yapımı süren kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı olarak yapımı devam eden kültür merkezlerini mümkün olduğunca bizzat denetlemeye çalıştığını belirtti.

 

'1990'lı yıllarda bazı arkadaşlar, çeşitli şekillerde, tamamlamayı hesap etmeden, çeşitli yerlere böyle kültür merkezlerini planlamışlar' diyen Günay, şöyle konuştu:

 

'Bazı yerlerde kasabaların nüfusundan neredeyse daha büyük alanlarımız var. Bazı yerlerde bina yarım kalmış. Bunların içinden, hızlı biçimde, makul olanları tamamlamak için çaba gösteriyoruz. Bu yıl içinde sanırım 20'ye yakın kültür merkezini tamamlayacağız. Kilis'i bitireceğiz, Diyarbakır'ı tamamlıyoruz; Batman'ı bitirdik, Ahlat'ı bitirdik, Ordu'yu bitirdik; Gümüşhane'yi bitiriyoruz, Cide'yi bitiriyoruz; Afyon'u tamamlayacağız... Kaynakları çarçur etmeden, kaynağın millete ait olduğunu bilerek, zamanı da en verimli biçimde kullanmaya çalışıyoruz. Ben de elimden geldiği kadar bunları sık denetliyorum.'

 

-'KURTLAR VADİSİ: FİLİSTİN' FİLMİ-

 

Bakan Günay, bir gazetecinin 'Kurtlar Vadisi: Filistin' adlı filme Almanya'da yayın yasağı konuldu. Size göre, film Yahudi düşmanlığını mı öngörüyor' sorusunu yanıtlarken, 'Hiçbir filmin ve sanat eserinin herhangi bir düşmanlık körüklemesinden yana değilim' dedi.

 

Bölgede bulunan sorunları hükümet ve parlamento olarak ciddiyetle çözmeye çalıştıklarını ifade eden Günay, şöyle konuştu:

 

'Sanat düşmanlığa değil dostluğa ve barışa katkı yapmalı. Bu konularda karar veren yetkili kurullarımız var. İzlemediğim bir film hakkında ön yargılı bir görüş belirtmek istemem. Kurullar denetleyecekler, inceleyecekler. Bizim de herhangi bir sınır koymamız gerekirse, karar verecekler. Şu ana kadar bu konuda bana ulaşmış bir müracaat yok.'

 

Günay, görevde 10 yılını dolduran polislerin askerlik hizmetini yapmış sayılmasına ilişkin düzenleme konusundaki soruya yanıtlarken, dünyada, askerliğin kolaylaştırılmasının artık ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Günay, 'Polis arkadaşlarımız zaten belirli bir disiplin içinde görev yapıyorlar. Şu anda Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay, hükümet ve parlamento oybirliğiyle milletin sevinebileceği bir sonuç oluşturuyor. Hayırlı ve uğurlu olsun' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat