KTÜ'ye "Ertuğrul" çağrısı

Sinema severlerle buluşan ‘Ertuğrul 1890’ filmi vizyona girdi. Türk sinema tarihinin en yüksek bütçesiyle hazırlanan film için yükseköğretim kurumlarına çağrıda bulunuldu. Çağrıyı yapan Kültür Turizm Bakanlığının bu önerisi YÖK tarafından KTÜ dahil tüm ün

KTÜ'ye "Ertuğrul" çağrısı

Sinema severlerle buluşan ‘Ertuğrul 1890’ filmi vizyona girdi. Türk sinema tarihinin en yüksek bütçesiyle hazırlanan film için yükseköğretim kurumlarına çağrıda bulunuldu. Çağrıyı yapan Kültür Turizm Bakanlığının bu önerisi YÖK tarafından KTÜ dahil tüm üniversitelere gönderildi.

AKADEMİK PERSONEL VE ÖĞRENCİLERE DUYURUN

Üniversitelerin yöneticilerinin uyarıldığı çağrıda, “Üniversitedeki akademik personel ve öğrencilere duyurulması hususunu rica ederim” denildi. Yazıda şu ifadeler yer aldı; Yükseköğretim Kurumu Başkanlığına; 1890 yılında Japon açıklarında batan Ertuğrul Fırkateyninin hazin öyküsüyle birlikte, bu olaydan 95 yıl sonra birinci Körfez Savaşı sırasında, Tahran’daki Japon kafilesinin Türk Hükümeti’nin girişimiyle tahliyesini konu alan ve yapımcılığı Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen Türk-Japon ortak yapımı ‘Ertuğrul 1890’ adlı film projesi tamamlanmıştır. Türk Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmlerinden biri olan ‘Ertuğrul 1890’ 25 Aralık 2015 tarihinde ülkemizde izleyici ile buluşacaktır. Söz konusu film ile sevgi, dostluk ve vefa özveri gibi insanlığın ortak değerlerinin sinemanın etkileyici dili aracılığıyla toplumla paylaşılması, kültürel ve tarihi birikimimizin gelecek nesillere aktarılması ve Türkiye ile Japonya arasındaki geçmişe dayanan dostluğun tüm dünyada bilinirliğinin artırılması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, tarih bilgi ve bilincinin artırılmasına katkı sağlayacağı düşünülen filmin Kurumumuz bünyesinde bulunan üniversitelerdeki akademik personel ve öğrencilere duyurulması hususunu rica ederim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler