KTÜ Tiflis'e bağlandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı ile Tiflis Devlet Konservatuvarı arasında imzalanan 5 yıl süreli ortaklık anlaşmasıyla, karşılıklı kültürel ve sanatsal faaliyetler yürütülecek.KTÜ Müzikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Abdullah Akat,

KTÜ Tiflis'e bağlandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı ile Tiflis Devlet Konservatuvarı arasında imzalanan 5 yıl süreli ortaklık anlaşmasıyla, karşılıklı kültürel ve sanatsal faaliyetler yürütülecek.

KTÜ Müzikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Abdullah Akat, iki üniversite arasındaki ortaklık anlaşmasının KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Osman Bektaş ile Tiflis Devlet Konservatuvarı Rektörü Prof. Dr. Rezo Kiknadze tarafından imzalandığını anımsattı.

Akat, anlaşmaya göre, iki üniversite arasında karşılıklı akademik, kültürel ve sanatsal faaliyetler yürütüleceğini belirterek, "Bu kapsamda, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi yapılacak. Konser, seminer, workshop, yaz okulu, konferans, sempozyum gibi etkinlikler düzenlenecek. Üniversiteler aralarında çeşitli sınav ve yarışma jürilerinde temsil edilebilecek, alan araştırmaları ve araştırma projeleri gerçekleştirilecek" dedi.

Doç. Dr. Akat, anlaşmayla yakın gelecekte ilk etkinliklere başlanacağını ve kültürler arası diyalogların güçlendirilmesi konusunda da çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat