Koyuncu anısına horon çektiler!

Bartın'ın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen horon etkinliğine katılım yüksek oldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mehmet Yüksel, "Bu yıl Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasında 6.'sı düzenlenen Kazım Koyuncu Dünya Horon Günü'ne hoşgeldi

Koyuncu anısına horon çektiler!

Bartın'ın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen horon etkinliğine katılım yüksek oldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mehmet Yüksel, "Bu yıl Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasında 6.'sı düzenlenen Kazım Koyuncu Dünya Horon Günü'ne hoşgeldiniz" dedi.

Bugün, bu etkinlik sayesinde aşk ve özgürlükleriyle horon sevdalılarının sadece horona durmak için bir araya geldiğini anlatan Yüksel, şöyle konuştu: "Horon günü ilk olarak Kazım Koyuncu'nun da katılımıyla 2005 yılında düzenlenmişti.

 

Hiçbir gelir kaygısı olmadan dili, dini, rengi ne olursa olsun her kesimden, her görüşten belki de birbirleriyle hiçbir zaman bir araya gelemeyecek insanları el ele tutuşturmak amacıyla yola çıkan kazimkoyuncu.com adresinin bu aktivitesi tamamen gönüllerin çabalarıyla gerçekleşmektedir.

Biz lafı çok fazla uzatmayarak bir an önce aşk ve özgürlük için el ele verip horona duracağız." Konuşmanın ardından yüzlerce kişi Karadeniz havaları eşliğinde horon çekti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat