"Kıyı Boyu Karadeniz" tanıtıldı

Açıklama da yer alan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi,Topaloğlu’nun müziği ile her geçen gün daha da yozlaşan Karadeniz kültürüne sahip çıktığını belirterek kendisine ve ekibine her platformda destek vereceklerini açıkladı. Müzik dünyasın

"Kıyı Boyu Karadeniz" tanıtıldı

Açıklama da yer alan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi,Topaloğlu’nun müziği ile her geçen gün daha da yozlaşan Karadeniz kültürüne sahip çıktığını belirterek kendisine ve ekibine her platformda destek vereceklerini açıkladı.

 

Müzik dünyasında araştırmacı ve usta yorumculuğu ile tanınan Birol Topaloğlu, İstanbul Babajim Stüdyolarında ilk kez canlı hücum kayıt tekniği ile gerçekleştirdiği 5.solo albümü “Kıyı Boyu Karadeniz” ile karşımızda.

 

2007 yılından bugüne kadar “Kıyı Boyu Karadeniz” konserler dizisini sergileyen Birol Topaloğlu, bu projeyi albümleştirerek kalıcı hale getirdi. Topaloğlu, “Kıyı Boyu Karadeniz”de Lazca ve Türkçe dışında ilk kez Trabzon Rumcası, Hemşince ve Gürcüce dilleri ile yorumladığı şarkıları dinleyicinin beğenisine sunuyor. Bu albümde Karadenizde kullanılan yerel enstrümanları günümüz batı  enstrümanları ile başarılı bir şekilde buluşturan sanatçı albümde Doğu  Karadeniz’in müzikal çeşitliliğini gözler önüne seriyor. 

 

Düzenlemelerini de Birol Topaloğlun’un yaptığı ve toplam 13 parçadan oluşan  albümde Topaloğlu solistliğinin yanısıra tulum, kemençe, çonguri, ğuni (ritm) ve dilli kaval çaldı. Elektro gitar, klasik gitar ve çonguride Mustafa Biber, eşlik vokal, tulum ve klasik gitarda Emre Pehlivanlar, bas gitarda Bora Özçoban, bateri ve perküsyonda Burhan Hasdemir ve perküyonda Burcu Yankın eşlik etti.

 

Birol Topaloğlu albümle ilgili ilk konserini 15 Ocak Cumartesi saat 19.00’da Arhavi’de verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat