Kemik Sızlatan Saz Kavgası!

 Neşet Ertaş'ın oğlu: Babamın 3 sazını çaldılar... Ozanın hayat arkadaşı cevap verdi: Biri bende. Ama çalmadım. Kendisi bana hediye etti Türk Halk Müziği'nin büyük ustası Neşet Ertaş'ın oğlu ile 10 yıllık hayat arkadaşı Seyhan Büyükvardar arasında, saz ka

Kemik Sızlatan Saz Kavgası!

 

Neşet Ertaş'ın oğlu: Babamın 3 sazını çaldılar... Ozanın hayat arkadaşı cevap verdi: Biri bende. Ama çalmadım. Kendisi bana hediye etti
 
Türk Halk Müziği'nin büyük ustası Neşet Ertaş'ın oğlu ile 10 yıllık hayat arkadaşı Seyhan Büyükvardar arasında, saz kavgası başladı. Olay 25 Eylül'de İzmir'de hayatını kaybeden ünlü halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ın ailesinin, Karabağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinde bazı kişisel eşyalarını bulamadıklarını belirterek, polise başvurmasıyla başladı. Ailenin iddiasına göre, sanatçının konserlerinde kullandığı ve 'en sevdiğim' dediği, üzerinde Atatürk motifi bulunan bağlamasının da aralarında bulunduğu 3 sazı ile bazı özel eşyaları kaybolmuştu.
 
HIRSIZLIK BULGUSU YOK
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, kapı ve pencerelerde herhangi bir zorlamanın olmadığı ve hırsızlık bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Emniyet yetkilileri, olayın hırsızlık olmadığını belirtti. Neşet Ertaş'ın Almanya'da yaşayan oğlu Hüseyin Ertaş, "Babam yoğun bakımdayken manevi değeri yüksek olan bir sazı ile bazı özel eşyaları evden alınmış. Duyduğumuz kadarıyla ev kapalıyken iki kişi eve gelip, bu olayı gerçekleştirmiş. Durumu polise bildirdik" ifadelerini kullandı. Hüseyin Ertaş, olayın kim tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin soruya ise "Polis araştırıyor" demekle yetindi.
 
"BENDEN İSTEMİŞTİ, VERMEDİM"
Neşet Ertaş'ın birlikte yaşadığı Seyhan Büyükvardar ise Ertaş'la 10 senedir hayat arkadaşı olarak Karabağlar'daki ve İstanbul'daki evde yaşadıklarını kaydetti. İddialara konu olan bir sazın kendisinde olduğunu vurgulayan Büyükvardar, bu sazı oğlu Hüseyin Ertaş'ın, bir süre önce istediğini ancak kendisine emanet edildiği için talebi geri çevirdiğini anlattı. "Ertaş'ın ölümünden sonra eve gitmedim. Anahtarı da oğlu Hüseyin'e teslim ettim" diyen Büyükvardar, şöyle devam etti: "Ertaş'ın vefatından iki yaklaşık ay önce, 'herkese bağlamalarından veriyorsun ama kendi evinde yok' dedim. O da 'al kıymetini bil' dedi. En son Bolu'daki konserinde kullandığı bağlamaydı. O da İstanbul'daki evimizde. İmzalamasını istedim ama 'ben iyileşeceğim, tekrar türkü söyleyeceğim' diye imzalamak istemedi. Bu bağlamayı da İzmir'deki eve hiç götürmedim. Hüseyin Ertaş, babasının vefatından sonra bu bağlamayı istedi ama bana bıraktığı için vermedim. Çirkin suçlamaları reddediyorum."
 
'Müze olsun'
Ertaş'ın İzmir'deki evinde 18 yıldır kapı komşusu olan Mahmut Özüpek, "Bu olayları biz de doyduk ama gerçeği net olarak bilmiyoruz. Bizim tek isteğimiz Neşet Ertaş'ın son günlerini geçirdiği evin müze, sokağın da Neşet Ertaş sokağı olması... Sazı çalındıysa da yapanların büyük ayıp ettiği ortada" dedi.
 
MENAJERİ DOĞRULADI
Ertaş'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya da Neşet Ertaş'ın bir sazını Seyhan Büyükvardar'a verdiğini, yaklaşık iki ay önce Seyhan Büyükvardar'dan bunu öğrendiğini ifade etti. Seyhan Büyükvardar ile yaklaşık iki ay önceki görüşmelerinde, kendisine Neşet Ertaş'ın sazı hediye edişinin hikâyesini anlattığını ifade eden Sarıkaya, iddialarla ilgili bunun dışında bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler