Karadenizde yaylalar canlandı

1800 ile 2400 arasında değişen rakıma sahip yaylalar, bir tarafta yeşeren doğa, çiçeklenen ağaçlar, diğer tarafta özellikle vadilerde biriken kar kütleleriyle cezbeden görüntüler oluşturuyor. Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt sınırları

Karadenizde yaylalar canlandı

1800 ile 2400 arasında değişen rakıma sahip yaylalar, bir tarafta yeşeren doğa, çiçeklenen ağaçlar, diğer tarafta özellikle vadilerde biriken kar kütleleriyle cezbeden görüntüler oluşturuyor. 

Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt sınırları içinde kalan yüzlerce yaylada, havaların ısınmasıyla birlikte doğa da uzun süre sırtında taşıdığı beyaz örtüsü kardan sıyrılarak canlanmaya, yeşilin binbir tonunu sergilemeye başladı. 

Yaklaşık 1800 ile 2400 rakım arasında kalan yaylalarda, açan yayla çiçekleri, çiçeklenen meyve ağaçları ve yeşeren doğanın yanında özellikle vadilerde biriken kar kütleleri iki mevsimi bir arada yaşatıyor. 

Kış boyunca kapalı kalan yüksek rakımlı yayla yollarının bakım ve onarımı İl Özel İdaresine bağlı ekiplerce yürütülüyor. Ekipler, bazı bölgelerde 4 metreyi bulan kar kütlelerini iş makineleriyle kaldırarak yolları ulaşıma açıyor. 

Doğu Karadeniz'de havaların ısınmasıyla yaylalara göç de başladı. Bazı vatandaşlar, yayla evlerine yerleşip bahçe duvarlarını, çitleri onarmaya başladı. 

Hava şartlarına da bağlı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da mayıs ayı sonu itibariyle yaylalara çıkışların hızlanması beklenirken, yörenin ünlü yaylaları arasında Kümbet, Ayder, Kadırga, Kafkasör, Zigana ve Bektaş yer alıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler