Kanlı Gömlek Trabzon’da sahnelenecek

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu muhteşem oyun ile geliyor....

Kanlı Gömlek Trabzon’da sahnelenecek

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler tiyatrosu sıra dışı bir ara oyunu ile birlikte tiyatro severler ile buluşuyor.


Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Şükrü Üçüncü’nün kaleme aldığı ‘Çanakkale’de Bir Öykü Kanlı Gömlek’adlı oyunun yönetmen koltuğunda ise Hüseyin Sabri Kurtuldu bulunuyor.

7 Nisan Cuma günü ilk oyun sahnelenecek olan oyunun, 1. Dünya savaşında Çanakkale’de gecen bir öyküyü anlatan senaryonun oyuncu listesinde ise; yine bölgede tanınan tiyatro oyuncuları bulunuyor.

Hüseyin Sabri Kurtuldu, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Murat Aşar, Tamer Küçük, Mahmut Mutaf, Ali Kemal Yılmaz, Murat Küçük ve Oğuzhan Yılmaz oyunda rol alan isimler.

 

Oyunun Yönetmeni Karadeniz Teknik Üniversitesi Profesörü Hüseyin Sabri Kurtuldu, “Oyun bir fanteziden değil gerçeklerden yola çıkıyor. Çanakkalede hem vatanın terkedilmemesi hem bölünmemesi ve hem de insanca ve insana saygılı bir mücadele vardı. Aynı ruh şimdi de geçerli. Vatan asla bölünmemeli farklı kültürel yapılar birbirini tamamlar bir mozaik oluşturmalıdır. Oyundaki savaş sahnesi bazen yardımlaşmayı paylaşmayı bazen de ölüm duygusu ve vatan bayrak üzerinde yaşanan toprak parçasını sahiplenmek için göze alınması gereken ölüm hissini gündemde tutuyor. Oyunun en önemli mesajı farklı kültür ideoloji ve yaşam biçimlerinin bir arada ortak değerler adına birbirinden güç al arak sinerji etkisiyle yaşamasının mümkün olabileceğidir. Yurt içi ve yurt dışı turneler gerçekleştirebiliriz. Bunların planlaması derneğimizce yapılmaktadır” bilgilerine yer verdi.






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler