''Kalp Krizi Değil Gülme Krizi''

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde görev yapan bir grup doktor, acil serviste yaşanan olaylardan yola çıkarak hazırladıkları, ''Kalp Krizi Değil Gülme Krizi'' adlı tiyatro oyununu, hastaları için sahneledi. Dr. İsmet Eraydın, Dr. Serk

''Kalp Krizi Değil Gülme Krizi''

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde görev yapan bir grup doktor, acil serviste yaşanan olaylardan yola çıkarak hazırladıkları, ''Kalp Krizi Değil Gülme Krizi'' adlı tiyatro oyununu, hastaları için sahneledi.

Dr. İsmet Eraydın, Dr. Serkan Besli ve röntgen teknisyeni Koral Koç'dan oluşan ve adı ''Grup Bilmem Ne'' olan ekip, başlarından geçen ilginç olaylara yer verdikleri ''Kalp Krizi Değil Gülme Krizi'' adlı doğaçlama oyunu, hastanenin Aydın İnal Amfisinde yatarak tedavi gören hastalar ve refakatçiler için oynadı.

Çok sayıda hasta, refakatçi ve sağlık personelinin izlediği oyun öncesinde, hastaların herhangi bir rahatsızlık yaşamaları durumunda, sağlık personeline bilgi vermeleri konusunda uyarı yapıldı.

Yaklaşık 1 saat süren oyunda 112 acil servise gelen ilginç telefonlar, acilde hasta ve doktor arasında yaşanan diyaloglara yer verilirken, hastaları bilinçlendirici bilgiler de işlendi.

-HASTALARI MORALLE TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞIYORLAR-

Grup üyesi Dr. İsmet Eraydın, beşinci kez sahneledikleri oyunun doğaçlama olduğunu ve gerçek yaşamdan kesitler içerdiğini söyledi.

Eraydın, gerçek yaşamı yansıtan oyunun hastalar ve sağlık personeli tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, ''Bizim amacımız hastalarımıza moral vermek. Çok yoğun çalışmamıza rağmen hastanede uzun süredir yatarak tedavi olan hastalarımızı bir nebze de olsa eğlendirmeye çalışıyoruz. Bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize'' dedi.

Oyunu Adana'da sahneye koyduklarını, Ankara ve Antalya'da da oynamayı planlamadıklarını bildiren Eraydın, ''Teklifler doğrultusunda oyunu zamanımız da uygun olduğu sürece her yerde sahneye koymak isteriz'' diye konuştu.
Dr. Serkan Besli, oyunu seyreden hastaların mutlu olduğunu ve eğlendiklerini belirterek, ''Oyunumuzla hastalarımızın yüzünde gülümseme yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Oyunda yaralı sarhoş şoför, çocuk, hasta ve yaşlı bir kadını canlandıran, oyunu izleyen hastalarla diyaloğa giren röntgen teknisyeni Koral Koç ise oyunun beğenilmesinin kendilerini mutlu ettiğini, amaçlarının kısa bir süre de olsa hastalara hastalıklarını ve hastane de bulunduklarını unutturmak olduğunu ifade etti.

Koç, bu tür etkinliklerin her hastanede yapılabileceğini, hatta her meslek grubunun kendi içinde bunu gerçekleştirebileceklerini vurgulayarak, ''Eğlenerek öğretmeyi amaçlıyoruz. Hem eğleniyoruz, hem öğretiyoruz. Bundan daha güzel bir etkinlik olamaz. Herkesin bu tür faaliyetlere katılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

-HASTALAR MORAL BULDU-

Hastalardan Fatma Zerrin Koloğlu, oyunu beğendiğini, yarın ameliyat olacağını, ameliyat öncesi oyunun kendisine moral verdiğini söyledi.
Hasan Malkoç ise oyunda görev alan doktorları kutlayarak, hastanede yatmaktan bunalan hastalar için iyi bir değişiklik olduğunu belirtti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat