KA-FEM’den ‘Bir demet Anadolu’!..

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KA-FEM) Türk Halk Müziği Topluluğu’nun düzenlediği  “Bir Demet Anadolu” konseri büyük beğeni topladı. Geceye konuk olarak katılan ve koro şefi Yavuz Nas’ın plaketini takdim etmek üzere sahney

KA-FEM’den ‘Bir demet Anadolu’!..
Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KA-FEM) Türk Halk Müziği Topluluğu’nun düzenlediği  “Bir Demet Anadolu” konseri büyük beğeni topladı. Geceye konuk olarak katılan ve koro şefi Yavuz Nas’ın plaketini takdim etmek üzere sahneye çıkan İl Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut türkü seslendirdi. Türküyü hatasız okuyan Akbulut, davetlilerce ayakta alkışlandı. 

KA-FEM Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu şef Yavuz Nas önderliğinde Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde davetlilere muhteşem bir türkü ziyafeti sundu.

Sunuculuklarını Filiz Demeli ve Eyüp Köse’nin yaptığı gecede Nas’ın muhteşem yönettiği koro birbirinden güzel türküler seslendirdi.  Solo performanslarda  ise Ali Adanur, Serpil Çakmak, Melahat Çağ, Sevilay Özer, Aynur Özten, Bekir Yavuz, Ünal Sağlam, Bekir Bişiren, Giray Bayram, Kerime Çelik, Cengiz Akyüz, Gülsen Ölmez, Behiç Hasanbaşoğlu, Hatice Öksüz ve Salim Kurt sahne aldılar. 

Koro Şefi Nas’a plaket verildi..

Programın sonunda teşekkür konuşması yapmak için sahneye çıkan dernek başkanı Ali Adanur, hafta içerisinde hastalıklarla boğuşup her türlü zorluğa rağmen konsere katılan ve ilaçlarla ayakta durabilen korist ve solist arkadaşlarına teşekkür etti. Daha sonra koro şefi Yavuz Nas’a plaketini sunması için Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut’u sahneye takdim etti. Akbulut böyle bir organizasyonu beklemediğini kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, dernek yönetimini ve gecenin mimarı koro şefi Yavuz Nas’ı tebrik etti.
 
Savcı Vekili ‘Yalan Dünya’yı seslendirdi..

Bu esnada sunuculardan Eyüp Köse’nin şef Yavuz Nas’a  “Hocam,  Sayın Savcımın ses tonuna dikkat ettiniz mi. Etkileyici bir ses tonu var” demesi üzerine Nas’da “Evet,  bu tonla türkü de okur gibi geliyor bana” deyince Başsavcı vekili Akbulut “Türk Halk Müziğini çok severim. Naçizane okurum da. Eğer sizlerin zamanını almayacaksam bir tane seslendirmek isterim” dedi. Seyircilerin alkışları üzerine Nas ve sazlar, Bozkır’ın Tezenesi büyük usta Neşet Ertaş’ın “Yalan Dünya” eserini çaldılar. Savcı Akbulut türküyü hatasız seslendirirken davetliler tarafından da ayakta alkışlandı.  Bu esnada koro şefi Nas, “ Tamam Sayın Savcım, en kısa zamanda sizi koromuza bekliyoruz” dedi. 


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat