İslam Hoşgörü ve Kolaylık Dini

Hac Suresi'nin 78. ayetinde "Allah dinde size hiçbir zorluk yüklemedi" buyuruyor. Bu hükmün anlamı İslam'ın kolaylıklar dini olduğudur. Gerçekten de dinimiz ibadetleri inananlar için kolaylaştırmıştır.Örneğin hasta ve aciz olan, namazı ayakta kılamazsa ot

İslam Hoşgörü ve Kolaylık Dini

Hac Suresi'nin 78. ayetinde "Allah dinde size hiçbir zorluk yüklemedi" buyuruyor. Bu hükmün anlamı İslam'ın kolaylıklar dini olduğudur. Gerçekten de dinimiz ibadetleri inananlar için kolaylaştırmıştır.

Örneğin hasta ve aciz olan, namazı ayakta kılamazsa oturarak, oturamazsa yatarak, onu da yapamazsa gözleriyle bile kılabilir. İçinde bulunduğumuz Ramazan'da oruç tutmak sağlıklı tüm müminlere farzdır. Fakat, bir kimse hastaysa oruç tutmak üzerinden geçici olarak kalkar. Bu kişi daha sonra müsait bir zamanda orucunu kaza edebilir.

Dinimiz, her gün oruç tutmayı, gece gündüz uyumayıp sabaha kadar ibadet etmeyi yahut evlenmemeyi de emretmez. İmtihanda olduğumuz bu dünyada Allah'ın insanlara ihsanları eşit değildir.

Mesela bazı müminlere zenginlik bahşedilmiştir, hac onların üzerine farzdır. Kimine güç, kuvvet, sıhhat verilir ve oruç tutması emredilir. Kimine yeterli miktarda servet ihsan eder, zekat vermelerini ve fakir olan akrabalarının nafakalarına yardım etmelerini emreder. Kimine de yoksulluk verip zekat almaya müstehak kılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler