İmamdan Müzikli Yas

Bir yıldır İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korosu'nda yer alan imam İsmail Yılmaz, sanat aşkını ilahi dünyayla birleştiriyor.Kendisini tasavvuf ve Türk sanat müziğine adayan Yılmaz, hastane korosunun konserlerinde ve mesai dışı saatlerinde san

İmamdan Müzikli Yas

Bir yıldır İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korosu'nda yer alan imam İsmail Yılmaz, sanat aşkını ilahi dünyayla birleştiriyor.

Kendisini tasavvuf ve Türk sanat müziğine adayan Yılmaz, hastane korosunun konserlerinde ve mesai dışı saatlerinde sanatını icra ediyor. Sanatkar imam ayrıca, ölü yakınlarına da müziğiyle moral veriyor. Yaslı kişilere, "Acınız var ama bu müzik iyi gelecek" diyen Yılmaz, mevlitlere gidip kudüm çaldığını ifade ediyor.

RAPORLAR BİLGİSAYARDA

TÜRKİYE'de bir ilk olduğunu belirten Yılmaz, sanata değer veren insanlarla da buluşmak istiyor. Nota aşığı imam, "Ben kudüm çalıyorum. Aynı yerde çalışan imam arkadaşım Memet Gürani Kocakavak da ney çalıyor.

Sanatla ilgilenen herkesi bekliyoruz" diyor. 4.5 yıldır aynı hastanede imamlık yapan Yılmaz, bilgisayarda ölüm raporu hazırlayarak yeniliklere de açık olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat