Haluk Ongan Sahnesi yıkılacak mı? Müdür Uzayda olsam da...

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi bir süredir gündemde. Kimi kaynaklar Tiyatro binasının yıkalarak başka bir yere taşınacağını idda ederken  kimi kaynaklar ise durumun belirsiz olduğunu dile getiriyor. Konu ile alakalı

Haluk Ongan Sahnesi yıkılacak mı? Müdür Uzayda olsam da...

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi bir süredir gündemde. Kimi kaynaklar Tiyatro binasının yıkalarak başka bir yere taşınacağını idda ederken  kimi kaynaklar ise durumun belirsiz olduğunu dile getiriyor.

Konu ile alakalı en net açıklama Trabzon Devlet Tiyatrosu eski müdürü Birkan Görgün’den geldi. Görgün sosyal medyada konu ile ilgili olarak paylaşımda bulundu.

Gürkan , “ Sevgili arkadaşlar, bilip bilmeden konuşulan bir durum var kısaca açıklık getireyim. Kafa karıştırıcılar devreye girmeden. Trabzon' da olayım ya da olmayayım fark etmez demiştim. Hala öyle söylüyorum. Trabzon Devlet Tiyatrosu yıkılacak diye bir kaç gündür telefon alıyorum. Kimileri gerçekten adam gibi arayıp soruyor, kimileri de iğneleyici -lakin ben de etkisi sıfır düzeyinde- bir tavırla. Artık o taraklarda bezim olmadığını söylediğimden ve hala öyle düşündüğümden bu modası geçmiş tartışmalara hiç girmeden bilgi vereyim.”ifadelerine yer vererek 11 madde tiyatro binasının durumunu Trabzon’da bulunan tiyatro severlere duyurdu.

İşte Birkan Görgün’ün sıraladığı o maddeler…

1- Tiyatronun bulunduğu alan kavşak yapılacak doğru. Belediye meclisinden geçti. Doğru. Ancak 6 dönüm arazinin 3 dönümü boş alan. Yani bizim istediğimiz alan.

2- Buranın fizibilite çalışmasını Ticaret Odası Başkanı ve Büyükşehir Belediyesinden bir temsilci ile beraber yaptık. Bu arazide bir tiyatro binası yapılabileceği hususunda anlaştık.

3- Genel müdürlük bu konuyla ilgili çalışmalardan haberdar, ve girişimler yapıldı.

4- Arazi sahibi olmadığımız için öncelikli olarak arazinin alınması gündemde ki, bunun için karayolları ile ortak bir çalışma yürütülecektir.

5- Kimse tiyatroyu yıkalım diye uğraşmıyor. Şu an Sigorta binası faaliyette ve çıkmaları şu an için zor. Yani öyle yarın kepçeler giriyor diye bir durum yok.

6- Bu işler öyle ha deyince olmuyor.

7- Kavşak çalışması meclisten geçince plan değişti sadece.

8- Tiyatronun başka bir yerde yapılması bizzat tarafımdan yazılan bir yazıyla kesin olarak reddedilmiştir. Yazının örneği bendedir. Arzu edenler, inanmayanlar benden edinebilirler.

9- Bu tip çalışmalar sağduyu gerektirir, hani öyleydi, hani böyleydi gibi fevri çıkışlar anlamsızdır.

10- Oranın en büyük sıkıntısını ben çektim... Uykusuz gecelerimi bir ben bilirim... İçki sofralarında meze yapılırken, ben - ki hiç umrumda bile olmayabilirdi, ben de şöyle kral bir sofrada eğleniyor olabilirdim- bize ait olmayan bir yerin alınabilmesi stratejisi ile uğraşıyordum.

11- Geldiğimiz noktada ibre bizden yana. Amaç sadece arazi almak değil, yamayarak ayakta tuttuğumuz, işlevini yitirmiş bir binanın yerine yeni bir bina inşa etmektir. Bunun projesini defalarca açıkladım tekrar söyleyeyim eski opera binasıdır.

Son olarak Sosyal Paylaşım sitesi Facebook’daki paylaşımında Görgün, “ Trabzon’da olmam ya da olmamam mesele değil, O bina hepimizin, Uzayda da olsam takipçisi olacağım. Benim nasıl bu konuda acı çektiğimi yakınlarım ve ailem çok iyi bilir. Neler yaşadığımı, hastalıklara yakalandığımı. Şimdi hiç bir şey yaşanmamış gibi davranamam elbette.”ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat