Filmekimi Trabzon'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 10. yılında, ilk kez İstanbul sınırları dışında Avrupa Birliği (AB) Programı MEDIA Mundus'un desteğiyle Türkiye'de 5 kentte daha sinemaseverlerle buluşuyor.Trabzonlu sinemaseverlerle ilk kez bul

Filmekimi Trabzon'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 10. yılında, ilk kez İstanbul sınırları dışında Avrupa Birliği (AB) Programı MEDIA Mundus'un desteğiyle Türkiye'de 5 kentte daha sinemaseverlerle buluşuyor.

Trabzonlu sinemaseverlerle ilk kez buluşacak olan Filmekimi gösterimleri, 27 Ekim Perşembe akşamı saat 21.30'da başlayarak 30 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek.

16 seansta 15 farklı filmin gösterileceği Filmekimi programında, dünyanın belli başlı festivallerinde ödüller kazanmış, Cannes ve Venedik'te dünya prömiyerleri yapılan filmlerle, usta yönetmenler Lars von Trier'in Melankolia ve David Cronenberg'in ‘Tehlikeli İlişki’ ve ‘Dardenne Kardeşler’in, Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü Nuri Bilge Ceylan'ın ‘Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle paylaşan ‘Bisikletli Çocuk’ gibi çok konuşulan son yapıtları da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler