Festivaller dünya ile aramız da köprü

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce her akşam 58 sahnede perde açılıyor, ayda 70 yere turne düzenleniyor.Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, mart, nisan ve mayıs aylarının kendileri için tiyatro festivalleri ayları olduğunu söyledi.Bu

Festivaller dünya ile aramız da köprü

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce her akşam 58 sahnede perde açılıyor, ayda 70 yere turne düzenleniyor.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, mart, nisan ve mayıs aylarının kendileri için tiyatro festivalleri ayları olduğunu söyledi.

Bu aylarda Türkiye'nin birçok ilinde uluslararası tiyatro festivallerinin düzenlendiğini belirten Kurt, "Diyarbakır, Adana, Van, Ankara, Trabzon, Konya ve Antalya'da festivaller düzenleniyor. Festivallere özellikle yabancı ülkelerin katılımı oldukça yüksek" dedi.

Festivalle sayesinde dünya tiyatrosunu Türkiye'de tiyatroseverlerle buluşturduklarını, seyircinin tiyatroya ilgisinden hayli mutlu olduklarını dile getiren Kurt, şöyle devam etti:

"Halkımızın ilgisi bizi oldukça mutlu ediyor. İlgi o kadar yüksek ki zaman zaman salonlarda yer bulmak mümkün olmuyor. Toplumun her kesimi tiyatroya ilgi gösteriyor. Festivallerle Türk tiyatrosunun adını dünyada ne kadar duyurabilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Kültür ve sanatın dili barış dilidir. O yüzden bu festivaller dünya ile aramızda bir köprüdür. Bu köprüyü en iyi şekilde kullanmalıyız."

Kurt, Türkiye'deki festivallerin artık talep gördüğünü, pek çok ülkenin festivallere katılmak için başvuruda bulunduğunu ifade ederek, "Böylelikle kültür alışverişi oluyor. Festivaller ülkeleri birbirine yakınlaştırıyor, tanıtıma da önemli katkı sağlıyor" dedi.

TİYATRONUN GİTMEDİĞİ YER KALMAYACAK!

Türkiye'de tiyatroya olan ilginin kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Kurt, şunları söyledi:

"Oyunlarımıza ilgi oldukça yüksek. Vatandaşların tiyatroya karşı olan ilgisi oldukça iyi. Bu ilgiyi azaltmamak için aralıksız çalışıyoruz. Her yere yetişmeye çalışıyoruz. Her akşam 58 sahnede perde açıp ayda 70 farklı yere turne düzenliyoruz. Gücümüz nereye kadar yetiyorsa seyircinin ayağına kadar gitmek istiyoruz. Tiyatroya gelebilecekleri getiriyoruz, gelemeyecek durumda olanların ayağına gidiyoruz."

Kurt, amaçlarının Türkiye'de tiyatronun oynanmadığı yerleşim yeri kalmaması olduğunu da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat