Fakültede yaşayıp oynuyorlar!

Çoğunluğunu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının oluşturduğu ''Grup Bilmem Ne'' adlı tiyatro grubu, hastanelerde yaşanan bazı olayların konu edildiği ''Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi'' adlı komedi oyunu ile

Fakültede yaşayıp oynuyorlar!

Çoğunluğunu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının oluşturduğu ''Grup Bilmem Ne'' adlı tiyatro grubu, hastanelerde yaşanan bazı olayların konu edildiği ''Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi'' adlı komedi oyunu ile yeni sezonda tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Hastane doktorlarından İsmet Eraydın, röntgen teknisyeni Koral Koç, eczacı teknikeri Zeki Kamber ile veteriner teknisyeni Ali Kemal Yılmaz ve sınıf öğretmeni Özlem Deniz'den oluşan tiyatro grubu, iki aylık aranın ardından ''Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi'' adlı komedi tarzındaki oyunu Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde sahneledi.

Sağlık sektöründe, özellikle hastanelerin acil servislerinde yaşananların mizahi bir dinle anlatıldığı oyunda, oyuncular, izleyenlere hem keyifli anlar yaşattı hem de hayata dair konularda nasihatlerde bulundu.      

Oyunculardan Dr. İsmet Eraydın, yaklaşık 1.5 saat süren tiyatro gösterisinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki aylık aradan sonra yeniden tiyatroseverlerin karşısına çıktıklarını belirtti.

Eraydın, ''Sağlık sektörü ve hastanelerde yaşananları mizahi dille nasıl anlatabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Hedefimiz tiyatroyu hastaneye, hastaneyi de tiyatroya taşımaktır. İnsanları güldürürken düşündürmeye çalışıyoruz. Hastanelerde, özellikle de acil servislerde yaşanan komik olayları komedi tarzında izleyenlere sunuyoruz'' dedi.

Röntgen teknisyeni Koral Koç da tiyatroyla iç içe olduğunu, iki yıldır ''Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi'' adlı oyunu sahnelediklerini, oyunu bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişinin izlediğini söyledi.

Koç, oyunu 5 Kasım 2010'da Karaman'da, kasım ayının sonunda da Ankara'da sahneleyeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler