Dünyaca ünlü orkestra Trabzon'a geliyor

Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserlerini dünyanın farklı noktalarında dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrası, Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya’da gerçekleştirdiği başarılı konserlerin ardından, unutulmaz bir repertuarla Trabzon’a gel

Dünyaca ünlü orkestra Trabzon'a geliyor

Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserlerini dünyanın farklı noktalarında dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrası, Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya’da gerçekleştirdiği başarılı konserlerin ardından, unutulmaz bir repertuarla Trabzon’a geliyor.  

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, TÜRKSOY Üyesi Ülkeler Besteciler Birliği ve TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirilecek olan konser 20 Ocak Pazartesi saat 18:00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılacak. Trabzon’da ki konserin ardından, 21 Ocak’ta Ordu’da ve 22 Ocak’ta Samsun’da sanatseverlerle buluşacak olan 70 kişilik ekip, Türkiye turnesinin son bölümünde Ankara (23-24 Ocak 2014), Eskişehir (25 Ocak 2014) ve Bursa’da(26 Ocak 2014)  konserler verecek.

Yüzyılın en ünlü Türk bestecilerinin muhteşem eserlerinden oluşan bu klasik müzik ziyafetinin şefliğini Kazakistanlı şef Peter Gribanov yaparken turnede solist olarak Azerbaycanlı ünlü opera sanatçısı Nigar Cabiyeva, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin güçlü sesi Selva Erdener ve Ankara Devlet Opera ve Balesinden sanatçılar yer alacak.

Türk dünyasının klasik müzik efsanelerini bir araya getirecek olan, Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konserlerinde dinleyiciler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan(RF) ve Tataristan’ın ünlü bestecilerinin eserlerini dinleme fırsatı yakalayacak.

Sanatseverler konseri ücretsiz olarak dinleyebilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat