Düğün Dernek 2 çıktı - Düğün Dernek 2 ne zaman çıkacak

Düğün Dernek filmi ile gişe rekorları kıran Ahmet Kural ve Murat Cemcir, şimdi ikincisi ile tekrara izleyenlerinin beğenisine geliyor.

Düğün Dernek 2 çıktı - Düğün Dernek 2 ne zaman çıkacak

Düğün Dernek filmi ile gişe rekorları kıran Ahmet Kural ve Murat Cemcir, şimdi ikincisi ile tekrara izleyenlerinin beğenisine geliyor. Geçen yazı çalışma ile geçiren Ahmet Kural ve Murat Cemcir, Düğün Dernek 2 Sünnet ile geliyor.

Düğün Dernek 2 Sünnet’in fragmanı ise izleyeci rekorları kırıyor. Film 4 Aralık'ta sinemalarda olacak

Konusu:


lki 2013'te seyirciyle buluşan ve tam bir Sivas güzellemesi olan Düğün Dernek'in devam filmi olan yapımın Düğün Dernek 2 yönetmenliği yine Selçuk Aydemir'e ait.

Filmin başrollerini ilkinde de olduğu gibi Murat Cemcir ve Ahmet Kural paylaşıyor. Kadroda kendilerine eşlik eden diğer isimlerse Rasim Öztekin, İnan Ulaş Torun, Devrim Yakut, Barış Yıldız ve Şinasi Yurtsever...

Filmin yönetmenlik koltuğunda Selçuk Aydemir yer alıyor.
Düğün Dernek 1

Düğün Dernek, 2013 yapımı, komedi türündeki Türk filmi. Yapımcılığını BKM'nin üstlendiği filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir yaptı. Filmin başrollerinde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut ve Barış Yıldız yer aldı. Film, Sivas'ın Esenyurt köyünde yaşayan İsmail'in yurt dışından dönen oğlu Tarık'a düğün yapma çabasını ve başlarına gelen komik olayları konu almaktadır.

Film Türkiye'de, 6 Aralık 2013 tarihinde 229 adet kopya ile gösterime girdi. Gösterime girdiği ilk üç gün içinde 572.838 kişi tarafından seyredilerek 5.947.213 tl hasılat elde etti. 2014 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de son otuz yılın en çok izlenen filmi ünvanını Fetih 1453 filminden aldı. Film genel olarak iyi eleleştiriler alırken bazı film eleştirmenlerince, Murat Cemcir ve Ahmet Kural'ın aralarındaki uyumun filmde ön plâna çıktığı görüşü dile getirildi.

Sivas'ın Esenyurt köyünde yaşayan İsmail'in oğlu Tarık yurt dışından dönüş yapar. Bu dönüş ilk başta herkes tarafından memleket hasreti olarak yorumlansada gerçek daha farklıdır. Tarık Letonya'da çalıştığı sırada Marika adında bir kızla beraberdir. Tarık'ın Letonya'da çalışabilmesi için de tek şart Marika ile evlenmesidir. Babasının rızasını almak için gelen Tarık'a, İsmail düğün yapma kararı alır. Ancak bu evlilik kararı çok hazırlıksız bir zamanda gelmiştir. Ancak İsmail oğluna düğün yapmayı bir gurur meselesi yaparak, Tüpçü Fikret, Çetin ve köyde görevli öğretmen Saffet'i toplayarak maddi imkansızlıklarla 10 gün içerisinde görkemli bir düğün yapma telaşı içerisine düşer.

Fikret, ilk önce Sivas'ta tanıdığı bir otel sahibi olduğunu söyleyerek düğün mekanının otel olacağı sözünü verir. Fakat işler sanıldığı kadar kolay olmaz. Düğünün köy meydanında mütevazi bir şekilde yapılması için hazırlıklar başlar. Her şey yolunda gidiyor gibi görünsede, düğün gecesi gelin devenin sırtında kaybolur. Düğün esnasında başlarına istenmeyen birçok komik olay gelir. Bu sırada ise Letonya'dan gelinin gerçek nişanlısı mafyası ile birlikte düğünü basar.

Oyuncu kadrosu
Ahmet Kural - Fikret (Tüpçü)
Murat Cemcir - Çetin (Çeto)
Rasim Öztekin - İsmail
Zerrin Sümer - Şengül Teyze
Jelena Boliç - Marika
Barış Yıldız - Muallim Saffet (Öğretmen)
Devrim Yakut - Hatice
Şinasi Yurtsever - Yılmaz
İnan Ulaş Torun - Damat Tarık
Erol Aksoy - Nazmi Emmi (Amca)
Kemal İnci - İsmail'in abisi
Reyhan İlhan - İsmail' in yengesi
Lelde Dreimane - Marika'nın arkadaşı
Toms Liepajnieks - Marika'nın arkadaşının sevgilisi
Rihard Lepels - Marika'nın gerçek nişanlısı
Emel Sayın - Kendisi
Sırrı Süreyya Önder - Otel sahibi Sırrı
Korhan Herduran - Kuyumcu
Burak Satıbol - Beyaz eşyacı
Cemil Şahin - Camii müezzini
Basri Albayrak - İmam
Tuğçe Kurşunoğlu - Otel resepsiyonisti 1
Açalya Samyeli Danoğlu - Otel resepsiyonisti 2
Olgun Toker - Otel güvenliği
Binnur Kaya
Gösterim

Film, Türkiye'de 229 kopya ile 258 sinema salonunda gösterime girdi. Gösterime girdiği ilk üç gününde 572.838 biletli seyirci tarafından izlendi. Gösterime girdiği 12. haftada 6 milyon 600 bin 893 seyirci sayısına ulaşarak, Türk sinemasının "en çok izlenen filmi" üvnanına sahip oldu. 29 hafta boyunca gösterimde kalan film, toplam 6.961.909 kişi tarafından izlendi ve Turkish lira symbol 8x10px.png 68.917.965,00 hasılat elde etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler