Dokuzuncu kez Trabzon

Türkiye'nin en iddialı kent dergisi TRABZON Kültür Sanat Yaşam Dergisi dokuzuncu sayısıyla okuyucularına merhaba dedi. Muhammet Koç'un bölgede kışı anlatan fotoğrafını kapakta kullanan dergide birbirinden ilginç haber dosyaları dikkat çekiyor. Horon ve yo

Dokuzuncu kez Trabzon
Türkiye'nin en iddialı kent dergisi TRABZON Kültür Sanat Yaşam Dergisi dokuzuncu sayısıyla okuyucularına merhaba dedi.

Muhammet Koç'un bölgede kışı anlatan fotoğrafını kapakta kullanan dergide birbirinden ilginç haber dosyaları dikkat çekiyor. Horon ve yozlaşma, derginin ana gündemi. 'Doğru horon, horon' farkını anlatan yazıda figürlerden eğiticilere, horon kurslarından akademisyenlere kadar çok geniş bir yelpazede folklor işleniyor.

Horona ek olarak Karadeniz'in efsane kemençecisi Piçoğlu Osman, karikatürleriyle Trabzon'un adını Paris'ten New York'a ulaştıran Ziya Ramoğlu, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Erkan Ocaklı derginin diğer gündem maddeleri.

Başarı öyküsü bölümünde Trabzon'dan İstanbul'a, İstanbul'dan dünyaya açılan iki işadamının ilginç yükseliş hikayesi dikkat çekiyor.

Klasik dönem İtalyan mimarisi örneği Kostaki Konağı'nın, banker Kostaki'nin ilginç öyküsü. Hiçbiri Trabzonlu olmayan, Trabzon'u bile ömürlerinde ilk kez ziyaret eden dernek üyelerinin Trabzon projesi oldukça ilginizi çekecek.

Hürriyet Gazetesi'nde zirveye yürüyen Trabzonlu, Anadolu Hayat Emeklilik'in en tepesindeki Karadenizli.

Fotoğraf köşesinin konuğu bu kez bir hekim. Hayatında hep güneşten önce uyanan bir tıbbiyelinin Yomra-Trabzon-Paris-İstanbul yolunda dondurduğu anlar.

Bu sayının Trabzonspor konusu Genç Milli Takımlar Baş Sorumlusu Ali Kemal Denizci. Kırgınlıkları, pişmanlıkları, sevinçleri, üzüntüleri biraz eski ama daha çok bugünkü camia, bugünkü Trabzonspor.

2009 Takvimi
Trabzon Dergisi'nin 9.sayıda bir de hediyesi var. En güzel Trabzon fotoğraflarından oluşan 2009 yılı takvimi.

Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi'ne İstanbul'da Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Taksim ve Beşiktaş'ta bayiler aracılığı ile ulaşmak mümkün. Dergiye abone olmak isteyenler, abone@trabzondergisi.com adresine mail atabilir ya da 0212 212 61 26 nolu telefon arayabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat