Danyal haber61’de

Kurtlar Vadisi dizisinde üstlendiği rol ile büyük bir çıkış yakalayan tiyatrocu Hüseyin Avni Danyal, beyaz perdeye de giriş yaptı. Manken Aysun Kayacı ve Fatih Ürek'in de başrollerde yer aldığı Şeytanın Pabucu filminde rol alan tiyatrocu Hüseyin Avni Dany

Danyal haber61’de

Kurtlar Vadisi dizisinde üstlendiği rol ile büyük bir çıkış yakalayan tiyatrocu Hüseyin Avni Danyal, beyaz perdeye de giriş yaptı. Manken Aysun Kayacı ve Fatih Ürek'in de başrollerde yer aldığı Şeytanın Pabucu filminde rol alan tiyatrocu Hüseyin Avni Danyal, Aysun Kayacı'ya eleştiriler getirdi.


Akademik eğitim almayan kişileri tiyatrosuna sokmayacağını ifade eden Danyal, Kayacı'yı asla kendi tiyatrosunda oynatmayacağını söyledi. Danyal, “Tiyatro oynamasını hiç doğru bulmuyorum. Sinemada oluyor böyle şeyler, dizide de oluyor ama tiyatroda oynayamaz. Oynamamalı. Ben kendi tiyatromda asla oynatmam. Sinemada ise etken ve yapımcı olmadığım için bir şey söyleyemem. Orada aynı Aysun Kayacı'ya verilen rol gibi bana da bir rol veriliyor, belli bir ücret karşılığında bende oynuyorum. Tiyatroda değil ama sinemada her koyun kendi bacağından asılır. Aynı film içerisinde bir insanla olmak böyle bir şeyi seçme hakkın yok. Ama bir manken bir başka birisi bu filmde oynuyorsa ben oynamam deme gibi bir hakkın var. Ben özel bir tiyatro sahibi olarak sinemadan diziden kazandığım parayla tiyatro yapıyorum. İstanbul'da bir çok yapımcının yüzüme söylediği 'sinema dizi yapıp da neden tiyatroya harcıyorsunuz' demesi benim için çok öfke verici bir durum. Çünkü beni tiyatroda buldular zaten. Beni ilgilendiren hikayedir. Hikaye nedir? H. Avni Danyal'a düşen rol nedir. Bunun dışında o rolü manken bu rolü şu oynadı beni çok da ilgilendirmiyor”dedi.

Aysun Kayacı'yı oyuncu olarak nasıl bulduğunu sorduğumuz Danyal, “Yapımcının filmin içinde mahallenin saf, sarışın, bir an önce sınıf atlamaya çalışan güzel kızı durumunda Aysun Kayacı seçilebilir bir faktör olabilir. Oyunculuğunu değerlendiremem ona seyirci karar verecek. Ama bir oyunu çalışırken asla Aysun Kayacı ile çalışmam. Ben kendi tiyatromda akademik eğitim almamış hiç bir oyuncu ile çalışmadım” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Avni Danyal'ın röportajını haber61 Gazetesi'nde okuyabilirsiniz.

  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat