Çayeli'nde 4. Uluslararası tulum ve müzik festivali

Rize’nin Çayeli ilçesinde bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali açılış programıyla başladı.  Festivale tulum çalınan 7 ülkeden 350’ye yakın dansçı katıldı. Çayeli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış etkinliğinde Makedonya, Gü

Çayeli'nde 4. Uluslararası tulum ve müzik festivali
Rize’nin Çayeli ilçesinde bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali açılış programıyla başladı. 
 
Festivale tulum çalınan 7 ülkeden 350’ye yakın dansçı katıldı. Çayeli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış etkinliğinde Makedonya, Gürcistan, Karadağ, Osetya, Ukrayna, Bulgaristan ve Türkiye’den katılan dansçılar halk oyunlarını sergiledi. Gösteri öncesi dansçılar hep birlikte halay çekti. Gösteri çok sayıda kişi tarafından ilgi ile izlendi.
Festival Organizatörü Şemsi Köseoğlu yaptığı açıklamada, “Maksadımız tulum kültürünü yaşayan insanları ülkemizde bir araya getirerek kültür paylaşımında bulunmak ve ülkemizin güzelliklerini onlara tanıtmaktır. Bu yıl Türkiye ile birlikte yedi ülkeden 350 misafirimiz var. Her yaş gurubundan dansçılarımız var. Onları ülkemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat