Çay temalı belgesele yoğun ilgi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezince organize edilen, 'Karadeniz Belgesel Film Günleri, AB-Türkiye Belgesel Film Buluşmaları'nın başlaması dolayısıyla Trabzon Sanatevinde tören düzenlendi. Törene Trabzon Belediye Başkan Y

Çay temalı belgesele yoğun ilgi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezince organize edilen, 'Karadeniz Belgesel Film Günleri, AB-Türkiye Belgesel Film Buluşmaları'nın başlaması dolayısıyla Trabzon Sanatevinde tören düzenlendi.

Törene Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karpuz ve çok sayıda davetli katıldı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı konuşmada, Trabzon'un sanat ve sanatseverler açısından zengin bir kent olduğunu söyledi.

Bölgenin değerlerini filmlerle, belgesellerle ortaya çıkartmak ve duyurmak gerektiğine dikkati çeken Hacısalihoğlu, 'Biz Karadeniz Belgesel Film Günleri etkinliğini önemsiyoruz. Etkinliğe destek verenlere ve hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Açılış konuşmasının ardından Karadeniz Filarmoni Orkestrası eşliğinde kokteyl gerçekleştirildi. Trabzon İletişim Meslek Lisesi öğrencilerinin röportajlarından oluşan belgesel film gösterildi.

Etkinlik kapsamında yarın, 'Diğer Yol' filminin yönetmeni Oğuz Çiçek, 'Bir Sinema Filminin Perde Arkası', yönetmen Dirk Schaefer ise 'Türkiye'de ve Avrupa'da Belgesel Film Algısı' konulu söyleşi gerçekleştirecek. Aynı gün 'Uşakların Dansı', 'Uzay Korsanları' ve 'Diktatör Avcısı' adlı belgesel filmleri gösterilecek.

Pazar günü ise 'Lilit'in Kız Kardeşleri', 'Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir', 'Uşakların Dansı' ile 'Bedri Rahmi Eyüpoğlu' adlı belgesel filmlerin gösterimleri gerçekleştirilecek ve yönetmen Erdal Eksert, 'Trabzon'da Belgesel Film' konulu söyleşiye katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat