Buika’dan unutulmaz senfonik konser

11'inci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali dördüncü gecesinde İspanyol sanatçı Buika'yı ağırladı.Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu'nun üstlendiği, D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin 11'incisi bu yıl 15-19 Ağusto

Buika’dan unutulmaz senfonik konser

11'inci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali dördüncü gecesinde İspanyol sanatçı Buika'yı ağırladı.

Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu'nun üstlendiği, D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin 11'incisi bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor. Festivalin dördüncü gecesinde dünyaca ünlü sanatçı Buika sahe aldı. Müzik eleştirmenlerinin Nina Simone, Chavela Vargas, Cesária Évora gibi isimlerle karşılaştırdığı, NPR'nin "özgürlüğün sesi" diyerek tüm zamanların en iyi 50 vokalisti arasında gösterdiği Buika, D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında senfonik bir konserle müzikseverlerle buluştu. Toni Cuenca yönetiminde, dünyanın en köklü orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'yla beraber gerçekleşen konserde Buika, dinleyicileri kalplerinden vuran sesiyle en güzel şarkılarını seslendirdi.

Festivalin açılış konserinde, dünyaca ünlü şef Charles Dutoit, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ve Rus piyano geleneğinden gelen büyük virtüöz Denis Matsuev ile seyircilerle buluştu. Festivalin ikinci gecesinde ise dünyaca ünlü keman virtüözü Sarah Chang yine Charles Dutoit yönetimindeki İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile sahne aldı. 3'üncü gecesinde marina dışına çıkan D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Bodrum Kalesi'nde sahne alan Eleni Karaindrou'nun performansı ile müzikseverleri büyüledi. Festivalin kapanışı bu akşam ünlü piyanist Fazıl Say ile gerçekleşecek.

Bir marinada düzenlenen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliğini taşıyan etkinliğin sevilen serisi Gün Batımı Konserleri'nin keyfine bu yıl Gün Doğumu Konserleri de eklendi. Sakıp Sabancı Parkı'nın büyüleyici deniz manzarasında güneşi karşılayacak müzikseverler, klasik müziğin zevkine gün doğumunun atmosferiyle varıyor.

GELİRİN TAMAMI BU YIL DA TOHUM OTİZM VAKFI İLE BODRUM SAĞLIK VAKFI'NA

Bu yıl 11'incisi düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali konserlerinden sağlanacak bilet satış gelirinin tamamı, Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacak.

Kültür-sanatın Türkiye'deki gelişimine destek olmayı hedefleyen ve bu amaç doğrultusunda çeşitli projeler geliştiren Doğuş Grubu, çalışmalarına çok yönlü olarak devam ediyor. Türkiye'nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nı kuran Doğuş Grubu, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nun restorasyonunu gerçekleştirerek, orkestranın ana sponsorluğunu üstlenmiş durumda.

Doğuş Grubu, CSO ana sponsorluğu kapsamında CSO'nun daha önce hiç ziyaret etmediği Anadolu şehirlerindeki devlet üniversitelerine giderek, üniversite öğrencilerine ve yerel halka klasik müziği tanıtmayı amaçlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi'ni 2009 yılından bu yana yürütüyor.

Buika’dan unutulmaz senfonik konser

Buika’dan unutulmaz senfonik konser

Buika’dan unutulmaz senfonik konser

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler