Bir Sevdadır Çakırgöl

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve ilgili daire müdürleri Çakırgöl'de incelemelerde bulundu.Çakırgöl'de kurulması planlanan tesis kapsamında 4 bin yatak kapasiteli otellerin yer al

Bir Sevdadır Çakırgöl

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve ilgili daire müdürleri Çakırgöl'de incelemelerde bulundu.

Çakırgöl'de kurulması planlanan tesis kapsamında 4 bin yatak kapasiteli otellerin yer alacağı ve ilk etapta tesisin bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Çakırgöl'de tesisin kurulacağı alan da 3 yıldır yaptıkları rasat ölçümlerinin çok olumlu çıktığını, bir yıl daha ölçümlerin yapılacağını ve sonuçların olumlu çıkması halinde tesisin yapılması için hiçbir engel kalmayacağını söyledi.

Tesislerin kurulacağı alanla bağlantı kuran yolun Karayolları ağına alındığını ve yolun yapımına Karayollarının da destek vereceğini ifade eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, "2004 yılının Eylül ayında başlattığımız Çakırgöl Projesi çok iyi seviyeye geldi. Kayak sporu açısından Çakırgöl, Türkiye'nin en önemli projesi olacak. Global ısınma sürecinden ötürü kayak süresi tüm dünyada kısalıyor. Ancak bu bölgede böyle bir durum söz konusu değil. Uludağ'a ilk kar 15 Aralık'ta, Davos'a ise 15 Ocak'ta düşüyor. Çakırgöl'e ise Ekim ayının başında kar düşmektedir. Kar kalitesi yüksek. Böyle bir yer Türkiye'de yok. Burada yapılacak olan tesis hem ülkemizin hem de bölgemizin turizmine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Çakırgöl'de yapılması planlanan tesis için Trabzon Valiliği olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini ifade eden Trabzon Valisi Nuri Oktan, "Trabzon'un geleceğinde turizm önemli bir sektör olarak önümüzde duruyor. Bu sektörün bir ayağında da Gümüşhane yer alıyor. Her iki il güçlerini birleştirerek bölgeye önemli bir katkı sağlayacak olan bu tesisi hayata geçirecektir. Her iki il içinde bu tesislerin önemi büyük. Çakırgöl'de yapılacak olan tesis bölgemizi turizm merkezi haline getirecektir. Yaz, kış bölgemizde turizmin canlı olması için burada yapılacak olan tesis çok önemli. Bu tesisleri hayat geçirmek için gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Selahattin AYDINLI / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat