Araplar Uzungöl'de yer bulamıyor

Son yıllarda başta Trabzon Uzungöl olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi'ne gelen Arap turistler, artık yeni yerler arıyorlar. Arap dünyasından Türkiye'ye turist getiren firmanın yetkilisi Raed Hamza ve Dubai Temsilcisi Anwar Alhajaj, 3 gün boyunca Ordu'nun

Araplar Uzungöl'de yer bulamıyor

Son yıllarda başta Trabzon Uzungöl olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi'ne gelen Arap turistler, artık yeni yerler arıyorlar.

 

Arap dünyasından Türkiye'ye turist getiren firmanın yetkilisi Raed Hamza ve Dubai Temsilcisi Anwar Alhajaj, 3 gün boyunca Ordu'nun Akkuş ilçesini, Gölköy Ulugöl'ü, Ulubey Sayacabaşı'nı, Ünye Çınarsuyu'nu ve Çambaşı Yaylası’nı ile doğal ve tabiat güzelliklerine sahip yerleri gezerek yeni turist getirecek alan aradılar. Gezdikleri yerleri çok beğendiğini söyleyen Pilot Turizm Acentesi Türkiye Genel Müdürü Raed Hamza, Körfez ülkelerinde Türkiye'ye yılda yaklaşık 35 bin civarında turist getirdiklerini söyledi. Karadeniz Bölgesi’ne getirdikleri turistleri büyük çoğunlukla Trabzon Uzungöl'de konaklattıklarını, ancak Uzungöl'de artık yer bulamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını belirten Hamza, Arap turistlerin doğa ve köy yaşamı aradıklarına dikkat çekti.

 

Hamza, "Türkiye'ye getirdiğimiz Arap turistler, daha sakin ve doğayla baş başa olabilecekleri yerler istiyorlar. Köy hayatını yaşamak istiyorlar. Daha serin yerleri tercih ediyorlar. Bu sebeple onlar için Karadeniz Bölgesi çok cazip bir yer. Ancak, gelen turistleri rahat ettirebilecek, güzel hizmet veren tesisler gerekiyor. İyi hizmet, kaliteli hizmet verilmesi bizim getireceğimiz turistler için çok önemli. Biz 3 gün boyunca Ordu'da yaptığımız incelemelerde çok güzel yerler gördük. Hepsi tabiat harikası olan yerler. Fakat, istediğimiz düzeyde konaklama tesisleri olmadığını gördük. Böylesine güzel bir doğası ve tabiat varlığı olan yerde tesis olmaması büyük bir eksiklik. Yeterli tesisin yapılması halinde çok sayıda Arap turist Ordu'ya gelecektir. Bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat