Antep'te bir Trabzonlu gururu

Serginin açılışına Vali Süleyman Kamçı, Kültür ve Turizm Müdürü Salif Efiloğlu, Gaziantep'te bulunan Karadenizliler Derneği yöneticileri ve dernek üyeleri ile sanatseverler katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Süleyman Kamçı, Karadeniz rüzgarın

Antep'te bir Trabzonlu gururu

Serginin açılışına Vali Süleyman Kamçı, Kültür ve Turizm Müdürü Salif Efiloğlu, Gaziantep'te bulunan Karadenizliler Derneği yöneticileri ve dernek üyeleri ile sanatseverler katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Süleyman Kamçı, Karadeniz rüzgarının Gaziantep'te de estiğini belirtti. Ressam Abdulkadir Yıldırım ile birlikte kurdeleyi keserek serginin açılışını yapan Vali Kamçı daha sonra sergiyi gezdi. Kamçı, açılışın ardından verilen kokteylde de sergilenen eserleri beğendiğini kaydetti.

14. kişisel resim sergisini Gaziantep'te açmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden ressam Abdulkadir Yıldırım da, ilk defa geldiği Gaziantep'te gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. Tablolarında yöre kültürünü ve iyimser bakış açısını aktarmaya çalıştığını kaydeden Yıldırım, "Ağırlıklı olarak Karadeniz'in büyülü mavisini, deniz-insan ilişkisini, yaylaların doğal güzelliğini, yaşam tarzını yansıtmaya çalışıyorum" dedi.

Çalışmalarını empresyonist tarzda peyzajlarla sürdüren Yıldırım, ilk sergisini 1997'de Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Şimdiye kadar Trabzon, İstanbul, Konya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Ankara ve Eskişehir'de 13 kişisel sergi açan Yıldırım, ayrıca değişik illerde 22 grup ve karma sergiye katıldı. Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Üyesi olan Yıldırım, sanatı dünya üzerinde ender paylaşımlardan biri olarak algıladığını ifade ediyor.

Sergi 6 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler