Antalya Film Festivali hazırlıkları tam gaz

Antalya'da 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali için hazırlanan Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi, belediye ekipleri ve profesyonel dağcılar tarafından giydiriliyor.Uluslararası Antalya Film Festivali hazı

Antalya Film Festivali hazırlıkları tam gaz

Antalya'da 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali için hazırlanan Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi, belediye ekipleri ve profesyonel dağcılar tarafından giydiriliyor.

Uluslararası Antalya Film Festivali hazırlıkları devam ediyor. Antalya'da 29 Kasım 6 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Film Festivali için Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nin temizlik ve çevre düzenlemeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılırken, profesyonel dağcılar tarafından camın yüzeyi giydiriliyor. Cam Piramit'in 5 bin 500 metrekare büyüklüğündeki camın yüzeyini özel malzemeyle kaplayan profesyonel dağcılar, 45 derece eğimli zeminde çalışıyor. Beyaz zeminle kaplanan piramidin dört yanında film festivali ve EXPO 2016'nın tanıtım logoları yer alacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra da Antalya'nın dört bir tarafından görülecek logolar, 23 Nisan'da başlayacak EXPO 2016 sonuna kadar piramidin çatısında kalacak. Öte yandan sanatçıların açılış ve galada kullanacağı kırmızı halının yer aldığı platformu da hazırlama işlemleri devam ediyor.

AFİŞ DEĞİŞTİ

İlk kez verildiği 1964 yılından beri festivalin simgesi haline gelen ve sanat eseri niteliği taşıyan Venüs heykelciğinin geçmişine tanıklık edilmesini sağlamak üzere geçtiğimiz yıl özel bir sergi düzenlenmişti. 50 yıl boyunca her sene verilen Altın Portakal heykelleri ile buluşan sanatçıların ödülleri, sahiplerinin evlerinden tek tek toparlanarak festival merkezi olan Antalya Kültür Merkezi'nde, ziyaretçilerini Türkiye sinema tarihinde bir nostalji gezisine çıkartmıştı. Geçen yıl ayrıca ulusal yarışmada verilen, geleneği ve yereli temsil eden klasik Venüs heykelinin yanı sıra, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin dünya çapında etkinliğini arttırmak üzere güçlendirilen uluslararası ödüller için de geleceği ve dünyayı temsil etmek üzere aslına uygun olarak Urart tarafından tasarlanan Venüs heykelciği, klasik Altın Portakal ödülünün yanında gururla yerini almıştı. Festivalin bu önemli yeniliğinden hareketle Tasarımcı Emre Erdem ve 70X100 ekibi tarafından 30'un üzerinde alternatif hazırlanırken, seçilen ana afişte optik illüzyon, başka bir deyişle göz yanılsaması ilk andan itibaren tıpkı sinemanın büyülü ışığı gibi, bakanı hipnotize ediyor. Bu özel afişte algısal bir hareket hissi ortaya çıkartılırken hareketin merkezine de festival ödül heykelcikleri konumlandırılıyor. Bir oyun hissi de veren bu kompozisyonda yer alan baklava desenleri ise dünya sinemasının 120. yılında dinamik, üretken sinema emekçilerini ve büyüleyici sinema eserlerini temsil ediyor. Festivalin geleceğe yönelik stratejisi ile bu yıl tüm katılımcıların odağında olan Altın Portakal heykeli, afişiyle de tüm dünyaya bir hafta boyunca sinemanın kalbinin Antalya'da atacağını duyuruyor.

JÜRİ BELLİ OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali yarışma filmleri, dünya sinemasının saygın isimlerini 29 Kasım- 6 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin uluslararası jürisi için bir araya getiriyor. Uluslararası jüri, Türkiye'den iki filmin de yer aldığı 10 filmlik yarışma seçkisini izledikten sonra sonuçları, 6 Aralık akşamı Cam Piramit'te gerçekleştirilecek kapanış töreninde açıklayacak. 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma'da bu yıldan itibaren En İyi Film ödülünün yanı sıra En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinde de ödül verilecek. Bu yıl ayrıca yarışmanın en iyi filmi 50 bin Euro para ödülü kazanacak.

İzlanda sinemasının usta isimlerinden Fridrik Thor Fridriksson'un başkanlık edeceği jüride, Amerikan bağımsız sineması kökenli olmasına rağmen "Alacakaranlık / Twilight"ın yönetmenliğini üstlenerek kendini anaakım sinemada da kanıtlamış olan kadın yönetmen Catherine Hardwicke, Romanya sinemasından dünyaya açılan genç ve başarılı oyuncu Anamaria Marinca, gerilim sinemasının başyapıtlarından "Jaws"un senaristi Carl Gottlieb, geçtiğimiz yıl "Kuzu" ile ikinci kez Altın Portakal kazanan oyuncu Nesrin Cavadzade, sayısız Hollywood efsanesini ilk kez kamera önüne çıkaran ve "Star Wars" gibi kilometre taşlarının da kast direktörlüğünü üstlenmiş olan Dianne Critenden ve Belçika sinemasının bol ödüllü, sıra dışı yönetmeni Dominique Derrudere 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma Jürisi'ni oluşturuyor.

Antalya Film Festivali hazırlıkları tam gaz

Antalya Film Festivali hazırlıkları tam gaz

Antalya Film Festivali hazırlıkları tam gaz

Antalya Film Festivali hazırlıkları tam gaz

Antalya Film Festivali hazırlıkları tam gaz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat