Alman Karikatürist Trabzon'da Sergi açtı

Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes, 2007 yılında hayatını kaybeden yıllar önce tanıdığı ve unutamadığı karikatürist dostu Ziya Ramoğlu'nun anısına Trabzon'a gelerek sergi açtı.  Mizah Sanatı Derneği, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Konrad Ad

Alman Karikatürist Trabzon'da Sergi açtı
Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes, 2007 yılında hayatını kaybeden yıllar önce tanıdığı ve unutamadığı karikatürist dostu Ziya Ramoğlu'nun anısına Trabzon'a gelerek sergi açtı. 
 
Mizah Sanatı Derneği, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Konrad Adenauer Stiftung Vakfı iş birliği ile Trabzon Sanatevi'nde gerçekleştirilen karikatür sergisinin açılışına, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Alman karikatürist Lutz Backes, Ankara Konrad Adenauer Stiftung Vakfı yöneticisi Bekir Öncel, hayatını kaybeden karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda görevli oğlu Kemal Ramoğlu ile Faik ve Adnan Ramoğlu katıldı.
 
Burada kardeşleri adına bir konuşma yapan Kemal Ramoğlu "Burdaki buluşma belki de 10 yıl öncesinde gerçekleşmesi gereken bir buluşmaydı. Rahmetle babam bunu çok arzu ediyordu fakat bunu sağlığında gerçekleştiremedik. Ancak bunu bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Lutz Backes, uluslararası düzeyde bir karikatür sanatçısı. Kendisi sadece karikatür sanatçısı değil aynı zamanda çok hızlı potre çizen bir ressam. Bu sergide emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
 
Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes ise 2007 yılında hayatını kaybeden karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu ile çok eski yıllarda tanıştıklarını belirterek Ramoğlu'ndan övgü ile bahsetti. Sanatçıların çizdikleri karikatür sayesinde birbirlerini anladıklarını ifade eden Backes, "Özellikle 1977 yılında Türkiye'de bulunduğum tarihten itibaren Türk-Alman ilişkilerinin geliştirilmesi bu ilişkilerin daha da ileri taşınması için yoğun çaba sarfettim. O yıllarda meslektaşım sayın Ramoğlu'nu tanıdım. Kendisi de benim bu konudaki çabamı tasdik etti. Ramoğlu, Türkiye'den Trabzon'dan geldiğinde Trabzon'un Anadolu'da ehemmiyetsiz bir olduğunu düşünüyordum. Ancak burayı gördükten sonra şimdi daha iyi anlıyorum ki Trabzon benim ikamet ettiğimi şehirden çok daha güzelmiş. Biz karikatürler birbirimizin dilini konuşmasak da çizdiğimiz karikatürler sayesinde birbirimizi anlıyoruz. Çünkü karikatürler bizim ortak dilimiz" diye konuştu.
 
Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız da sanatın önemine vurgu yaparak serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılırken sanatçı Backes burada bir kişinin karikatürünü kısa sürede yapması dikkat çekti.
 
Sergide Lutz'nin 25 karikatür ve portre eseri, Ramoğlu'nun ise 20 eseri bulunuyor. Sergi 20 Haziran'a kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler