AKP'liler Jones Konserinde

ABD'li sanatçı Norah Jones, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul'da konser verdi.Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilen konserde Norah Jones, 7 yıl aradan sonra ikin

AKP'liler Jones Konserinde

ABD'li sanatçı Norah Jones, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul'da konser verdi.

Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilen konserde Norah Jones, 7 yıl aradan sonra ikinci kez İstanbullu müzikseverlerle bir araya geldi.

Caz, country, blues ve folk müziğini etkileyici şekilde harmanladığı müziğiyle bütün dinleyenleri kendine hayran bırakan Norah Jones, konserde 2003 yılında 6 dalda Grammy ödülü kazandığı ''Come Away With Me'' ve son albümü ''Not Too Late'' albümlerinden parçalar seslendirdi.

Akustik ve elektrik bas,lap steel gitar,rezonatör ve akustik gitarda Lee Alexander, davul, vurmalı çalgılar ve marimbada Andy Borger, gitar ve vokalde Adam Levy, geri vokal, elektrik bas, harmonyum, alto flüt ve vurmalı çalgılarda Daru Oda, vokal ve gitarda M. Ward'ın eşlik ettiği Jones, kendi grubu ve repertuvarıyla ilk kez İstanbul'lu hayranlarının karşısına çıktı. Jones, eserlerini seslendirirken, piyanonun yanı sıra gitar ve keyboard da kullandı.

KONSERİ SÖZEN VE AK PARTİ MEDYA BİRİMİ DE İZLEDİ


Norah Jones'un konserini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de parti medya tanıtım ekibiyle izledi.

Sözen, konserin ardından açıklamada, AK Parti Genel Merkez Yazılı ve Görsel Medya Birimi çalışanlarıyla konsere geldiklerini belirterek, ''Ekibimiz Norah Jones'u çok seviyor. Aynı zamanda bu bir moral gecesi'' dedi.

Norah Jones'u, prodüktör Arif Mardin'le yaptığı bestelerden dolayı tanıdığını dile getiren Sözen, şunları kaydetti:

''Bu konserde de şunu söyleyebiliriz, ıslıktan başka her şeyi çalan kadın. Başarılı, sade ve usta... Özellikle CD'lerinin Türkiye'de çok fazla satıldığını biliyoruz. Daha önce de biz çalışmalarımız esnasında çalışma birimi olarak bir araya gelip müzik üzerine tartışmalar gerçekleştiriyorduk. Bunlardan biri de Norah Jones'u herkesin çok sevdiği ve şarkıları beğeniyle izlediği üzerineydi. Böyle bir vesile oldu ve bu konsere gelmeye karar verdik. Sabaha karşı da Ankara'ya döneceğiz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat