Ahşabı Hat, Trabzon'da sanatseverlerle buluştu

Ahşabı Hat sanatı ile buluşturdu, ortaya mükemmel eserler çıktı Trabzon’da gün geçmiyor ki sanat adına bir sergi açılmasın. Bu akşam Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla gerçekleştirilen “Ahşabın Hat Sanatıyla Buluşması” sergisi adeta göz kamaştır

Ahşabı Hat, Trabzon'da sanatseverlerle buluştu
Ahşabı Hat sanatı ile buluşturdu, ortaya mükemmel eserler çıktı
 
Trabzon’da gün geçmiyor ki sanat adına bir sergi açılmasın. Bu akşam Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla gerçekleştirilen “Ahşabın Hat Sanatıyla Buluşması” sergisi adeta göz kamaştırdı. 
 
Açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanısıra, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri, TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. 
1.20131120184403.jpg
 
Artvinli Nahhat Ustası Fatih Topatan, sanatı babasından öğrendiğini ifade ederek, “Bu sanatın yaşaması için imkanlar ölçüsünde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
 
 
Daha önce Erzurum ve İstanbul’da açtığı serginin üçüncüsünü Trabzon’da açmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Topatan, “Bu sergimizde 130 civarında eser yer alıyor. Eserlerimizde ahşap ile hat sanatını buluşturarak güzel bir şeyler ortaya koymaya çalıştık” dedi. 
2.20131120184440.jpg
 
Topatan şunları söyledi:
"Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze yaşatmaya çalıştığımız sanatımız ne yazık ki bugünlerde unutulmaya yüz tutmuş ve profesyonel anlamda ülkemizde bu sanatla uğraşan kişi sayısı parmakla sayılabilecek kadar az diyebilirim. Biz de baba mesleği olarak sürdürmeye çalıştığımız bu sanatın geleceğe taşınması ve unutulmaması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Daha çok tarihi mekanlarda rastlayabileceğimiz bu sanat eserleri özellikle cami minareleri ile mihraplarında görmek mümkün. 
ZORLU GRAND OTEL’E TEŞEKKÜR
Bu değerli sergimize ev sahipliği yaptığı için Zorlu Grand Otel yönetimi ve personeline teşekkürlerimi sunuyor, siz misafirlerimize de teşriflerinizden ötürü şükranlarımı sunuyorum. "
 
Serginin 24 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacağı ve ücretsiz olarak gezilip görülebileceği kaydedildi. Öte yandan ziyaretçiler beğendikleri eserleri de satın alma imkanına sahip olabilecek. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler