Adalet "bir tık" kadar yakın

 Adalet Bakanlığı bünyesinde geliştirilen 'Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi' kısa adıyla UYAP ile adliyede haftalar süren evrak işlerini artık bir tıkla veya bir kaç dakikada halletmek mümkün.Davasıyla ilgili bilgi ve belgelere ulaşmak isteyen vatandaşlar

Adalet "bir tık" kadar yakın

 

Adalet Bakanlığı bünyesinde geliştirilen 'Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi' kısa adıyla UYAP ile adliyede haftalar süren evrak işlerini artık bir tıkla veya bir kaç dakikada halletmek mümkün.

Davasıyla ilgili bilgi ve belgelere ulaşmak isteyen vatandaşların, UYAP kapsamında kullanabileceği üç seçenek var.

Bunlardan ilki, vatandaşların  internet üzerinden ulaşabileceği "vatandaş portal" web adresi.

"vatandas.uyap.gov.tr" adresinden ulaşılan portalda, size ait bir elektronik imzanız varsa, dosyadaki bütün bilgi ve belgeye ulaşmanız, elektronik imzanız yoksa dosyanızı durumunu ve bazı bilgilere mümkün.

Kullanılabilecek diğer seçenek cep telefonu kısa mesaj servisleri (SMS).

'TC Kimlik Numarası -boşluk- abone' şeklinde yazdığınız kısa mesajı 4060'a göndererek sisteme kaydolabilirsiniz. Kayıtlı olduğunuzda hakkınızdaki tüm adli işlemler cep telefonunuza kısa mesaj olarak iletilir. Bu şekilde kimliğinizle yapılan işlemlerden de haberdar olabilirsiniz.

İnternet veya kısa mesaj servislerini kullanmak istemiyorsanız 118 ile başlayan çağrı merkezleriyle de davalarınızla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler