5 Medeniyetin İzleri Üstüste

Ilısu Barajı altında kalacak Batman'ın Hasankeyf ilçesinde sürdürülen kurtarma kazılarının ekip başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, ''5 kültürün eserleri ilk defa burada iç içe ve üst üste tespit edildi'' dedi.Uluçam, 2007 yılı kazı çalışmalarını 3 aland

5 Medeniyetin İzleri Üstüste

Ilısu Barajı altında kalacak Batman'ın Hasankeyf ilçesinde sürdürülen kurtarma kazılarının ekip başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, ''5 kültürün eserleri ilk defa burada iç içe ve üst üste tespit edildi'' dedi.

Uluçam, 2007 yılı kazı çalışmalarını 3 alanda yaptıklarını, bunlardan ikisinin sürdüğünü bildirdi.

Çalıştıkları alanlardan birinin, köprüden başlayıp içkaleye kadar uzanan ve antik dönemde şekillenip daha sonra Romalıların iki tarafına dükkanlar kurduğu yer olduğunu belirten Uluçam, ''Daha önce buna Şahap Vadisi demiştik. Ancak doğrusu burası iç kaleye doğru uzanan antik yol.

Her iki yakadan kaya kütleleri düşüp dükkanları harap etmiş, ancak yaşayanlar taşları oyup dükkanlaştırmışlar ve vadiyi yeniden şekillendirmişler. Bu yıl buradaki çalışmamızda daha önce yukarıdan kopan binlerce ton taşı kırarak 5 döneme ait katmanları ve antik yol boyunca sıralanan 42 dükkanı ortaya çıkardık'' dedi.

Bu yılki kazılarının önemli sonuçlar verdiğini anlatan Uluçam, şimdiye kadar bilinmeyen Hasankeyf'in tarihi dokusunu ortaya koyan tarihi bilgilere ulaştıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat