45 Yazar 14-24 Şubat'ta Trabzon'da

45 YAZAR 50 YAYINEVİ 14-24 ŞUBAT DA TRABZON’DA BULUŞUYORKaradeniz’in en büyük kitap fuarı, ‘Trabzon’da Kitap Zamanı’ 14 Şubat Perşembe günü Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkez’inde kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Çok sayıda ünlü yazarında katılac

45 Yazar 14-24 Şubat'ta Trabzon'da

45 YAZAR 50 YAYINEVİ 14-24 ŞUBAT DA TRABZON’DA BULUŞUYOR

Karadeniz’in en büyük kitap fuarı, ‘Trabzon’da Kitap Zamanı’ 14 Şubat Perşembe günü Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkez’inde kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Çok sayıda ünlü yazarında katılacağı fuar 10 gün boyunca açık kalacak.
 
Karadeniz’in en büyük kitap fuarı, 14-24 Şubat 2013 tarihleri arasında Trabzon’da açılıyor.Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenecek fuarda çok sayıda yayınevi kitaplarını sergileyerek, birbirinden ünlü yazarlarda kitapseverlerle buluşacak
 
Trabzon Belediyesi ve Trabzon Valiliği başta olmak üzere, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tam destek verdiği Trabzon’da Kitap Zamanı adlı fuar, bölgenin en önemli kültür faaliyeti olmaya aday. Gelenekselleştirilerek her yıl yapılması planlanan fuar, Trabzon halkının ve bölge illerin kitap fuarlarının zengin kültürel atmosferini solumalarına fırsat sağlayacak. 50 yayınevi, 45 yazar ve kültür sanat editörünün yanı sıra fuarda STK’lar da stantlarıyla yer alarak klasik el sanatları ve sahne sanatları gösterileri gibi kültür sanat etkinlikleri ile fuarın kültürel bir platform olmasına katkı sağlayacaklar.
 
İlköğretim ve lise öğrencilerinin servislerle fuarı ziyaret etmeleri Trabzon Belediyesi
tarafından sağlanacak. Yetişen nesillere kitap okuma alışkanlığını erken yaşta kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü kitap fuarına büyük destek veriyor. “Türkiye Okuyor”sloganıyla yola çıkılan büyük eğitim seferberliğinin bir ayağının da kitap fuarları olduğunun bilinci ile yapılan organizasyon, genç beyinlerin kültürel faaliyetler çerçevesinde kitapla olan bağlarını güçlendirecek, kitaba olan ilgilerini artıracak, yazar söyleşileri ile kitapların büyük ndünyasına adım atmalarını sağlayacak.
 
Ziyaretçi kitlesinin öğrencilerle sınırlı kalmaması ve tüm halkın bu imkândan
faydalanabilmesi için Trabzon ve çevre illerde yaygın tanıtım faaliyetleri yürütülecek. Fuarın Trabzon’un merkezinde bulunan İhsan Bey Kültür Merkezi’nde organize edilmesinin,ziyaretçi sayısına da etki edeceği düşünülmekte, yayınevlerinin sarf ettiği emeği karşılayacağı bbeklenmekte.
 
İlber Ortaylı, Sadık Yalsızuçanlar, Hakan Albayrak, Ömer Döngeloğlu, Kahraman Tazeoğlu,Ayşe Kulin, Sinan Yağmur, Mustafa Armağan ve Kemal Gülen, gibi isimlerin yanı sıra 45 yazarı ağırlayacak olan “Trabzon’da Kitap Zamanı” 14-24 Şubat tarihleri arasında 11 gün boyunca açık olacak, kitap fuarı 9.00-21.00 saatleri arasında, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
 
Kitap fuarı ile ilgili geniş bilgi ve konferans saatlerini www.trabzondakitapzamani.com ve facebook/trabzonda kitap zamanı adreslerinden takip edebilirsiniz.
 
R: Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’da bölgenin en büyük fuarına ev sahipliği yapacak.
 
YAZARLARIN TRABZON’DAKİ PROGRAM TARİHLERİ
 
15 ŞUBAT CUMA
 
Metin Özdamarlar
 
Salih Gülen
 
16 ŞUBAT CUMARTESİ
 
Barış Cem Kaya
 
İlber Ortaylı
 
Mehmet Ali Bulut
 
Sema Maraşlı
 
Sırrı Er
 
Sinan Yağmur
 
17 ŞUBAT PAZAR
 
Celalettin Vatandaş
 
Eyüp Beyhan
 
Neslihan Beyhan
 
Necmettin Alkan
 
Sema Maraşlı
 
Sinan Yağmur
 
19 ŞUBAT SALI
 
Emine Işınsu
 
Sadık Yalsızuçanlar
 
20 ŞUBAT ÇARŞAMBA
 
Cem Gülbent
 
Çiğdem Maner
 
Emine Işınsu
 
Esra Tuncer
 
Hakan Albayrak
 
Ömer Döngeloğlu
 
Senai Demirci
 
Tuncer Altınköprü
 
21 ŞUBAT PERŞEMBE
 
Cem Gülbent
 
Çiğdem Maner
 
Kahraman Tazeoğlu
 
Nur İçözü
 
Tuncer Altınköprü
 
Seran Demiral
 
22 ŞUBAT CUMA
 
Abdullah Yıldız
 
Arif Akpınar
 
Çiğdem Maner
 
Fatma Barbarosoğlu
 
İrfan Yılmaz
 
Kamil Aydoğan
 
Nur İçözü
 
Seran Demiral
 
Yeşim Varol Şen
 
23 ŞUBAT CUMA
 
Ali Çimen
 
Ali Demiral
 
Arif Akpınar
 
Ayşe Kulin
 
Beşir Ayvazoğlu
 
Doğu Yücel
 
Hakan Yalman
 
Esra Tuncer
 
Mehmet Bican
 
Metin Soylu
 
Mustafa Armağan
 
Nur İçözü
 
Sara Gürbüz Özören
 
24 ŞUBAT PAZAR
 
Ayşe Kulin
 
Kemal Gülen
 
Nazlı Eray
 
Selim Gündüzalp
 
Sinan Meydan

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat