4 Yeni Film Gösterimde

Edie(Factory Girl: Edie)Yönetmen:George HickenlooperOyuncular:Guy Pearce , Sienna Miller , Hayden Christensen ...Tür: Biyografi / DramSüre: 90 Dk.Yapım Yılı: 2006Konu:Düş gücüne dayalı görsel biçemine bol bol 'Glam Rock'ın eşlik ettiği çok yıldızlı dram '

4 Yeni Film Gösterimde

Edie

(Factory Girl: Edie)

Yönetmen:George Hickenlooper
Oyuncular:Guy Pearce , Sienna Miller , Hayden Christensen ...
Tür: Biyografi / Dram
Süre: 90 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu:Düş gücüne dayalı görsel biçemine bol bol 'Glam Rock'ın eşlik ettiği çok yıldızlı dram 'Factory Girl', 60'ların 'o kız'ı, Amerika'dan yayılan ün sevdalısı kültürün hem görkemini hem de trajedisini birarada sergileyen Edie Sedgwick'in (Sienna Miller) kuyrukluyıldız gibi yükselip düşüşünün öyküsünü gözler önüne seriyor.

Zengin bir ailenin güzel, yetenekli ve karizmatik kızı olarak dünyaya gelen ve hayatına renk katmak için 60'lı yılların ortasında NewYork'a taşınan Edie'nin, zamanın aykırı sanatçısı Andy Warhol (Guy Pierce) ile tanışmasıyla tüm hayatı değişir.

Warhol'ın bohem ve yaratıcı cenneti olarak bilinen ve önceden bir şapka imalathanesi olarak kullanılan 'Fabrika'sına heyecanlı bir giriş yapan Edie, burada isimleri sonradan tüm dünyada birer marka olmuş müzisyenler, şairler, sanatçılar ve oyuncularla biraraya gelme fırsatını yakalar.

Gündüz 'underground filmler'de rol alırken, gece tüm NewYork'lu sanatçıların katıldığı çılgın partilere katılır. O sıralar efsane müzisyen Billy Quinn - Bob Dylan - (Hayden Christensen) ile tanışır ve onunla tutku dolu bir aşk yaşamaya başlar.

Ancak hızla içine sürüklendiği uyuşturucu batağı hem hayatındaki en önemli arkadaşı Warhol'ın, hem de sevgilisi Quinn'in bir anda kendisini dışlamasına sebep olur. Girdiği bunalım ve ne kadar çabalasa da kurtulamadığı bağımlılıkları bu kırılgan küçük kızı ve bir zamanların güzel prensesini önlenemez bir sona götürecektir.

Dehşet Gecesi
(Fall Down Dead)

Yönetmen: John Keeys
Oyuncular: Dominique Swain, Mehmet Günsür, David Carradine
Tür: Korku
Süre: 93 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: 'Dehşet Gecesi' işlediği cinayetleri sanatsal birer başyapıt olarak değerlendiren bir seri katil ve kurbanları arasındaki ölümcül kedi fare oyununu konu alıyor.

Ölüm Tohumları
(Pars Vite Et Reviens Tard)

Yönetmen:Régis Wargnier
Oyuncular: Jose Garcia, Marie Gillain, Michel Serrault
Tür: Dram - Gerilim
Süre: 116 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu:Komiser Jean ilkbahardan nefret etmektedir. Bu güzel mevsim onda, içinde bulunduğu şehirden, sıkışıklıktan ve sorunlardan kaçma isteği uyandırmaktadır.

Tam da böyle bir ruh halindeyken nişanlısı Camille onu terk eder. Yanında birisine en çok ihtiyaç duyduğu bir anda yapayalnız kalmıştır. Bu sırada Paris'in değişik yerlerinde art ardına gizemli olaylar yaşanmaya başlar. Ortalıkta bir salgın kol geziyordur.

Jean bütün bu dehşetin içinde çok daha sarsıcı bir gerçeğin farkına varır. Salgını kontrol eden ve yayılmasına sebep olan tek bir kişidir.

Hayalet Dalgalar
(Invisible Waves)

Yönetmen:Pen-Ek Ratanaruang
Oyuncular: Hye-jeong Kang, Tadanobu Asano, Eric Tsang...
Tür: Dram - Gerilim
Süre: 115 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu: Evrendeki Son Yaşam'ın devamı niteliğindeki bu kasvetli ve şiddetli psikolojik gerilim, filmini “bir David Lynch yapıtından alınma bi'şey” diye tanımlayan Ratanaruang'ı görüntü yönetmeni Christopher Doyle ve Japon oyuncu Tadanobu Asano ile yeniden biraraya getiriyor.

Asano'nun canlandırdığı Japon aşçıbaşı, patronunun eşini öldürmekle suçlanmaktadır, soluğu bir gezinti gemisinde alır. Gemide garip şeyler olmaya başlayacak, aşçıbaşı tuhaf kişilerle arkadaşlık kuracaktır.

Bunlar arasında uzun zamandır kayıplara karışmış babası olabileceğini düşündüğü biri ve onu öldürmek için tutulmuş bir tetikçi de vardır.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat