4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi başlıyor

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği geleneksel 4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 18 Mart 2016 tarihinde açılacak.

4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi başlıyor

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği'nin desteklediği 4. Görsel Mizahi yapıtlar sergisinin 18-26 Mart 2016 tarihleri arasında açılması planlanmıştır.

Katılacak sanatçıların,15-25 Şubat 2016 tarihleri arasında şartnamede belirtilen esaslar doğrultusunda eserlerini Trabzon Sanatevi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Karikatür, fotoğraf ve heykel’den oluşan mizah temalı sergi ile amaç, farklı zamanlarda ve mekanlarda lokal yapılan farklı sanat disiplinlerini tek etkinlikte bir araya getirmektir. Böylece daha fazla katılımcının izlemesine fırsat yaratmak, sanat izleyicisine ve sanata yeni kazanımlar sağlamaktır. 

Bu amaçtan yola çıkan Mizah Sanatı Derneği; Sergiyi destekleyen sanat kurumları ve sanatçılarla her geçen yıl daha geniş katılımla “Görsel Mizahi Yapıtlar” sergisinin etki ve etkileşim gücünü arttırmak, özde Trabzon’un genelde ülkemizi en iyi şekilde tanıtımını yapma çabası içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. 

Mizah sanatını, karikatür, fotoğraf, heykel disiplinlerinde birlikte yapılan etkinliklerle yaşatarak Trabzon’u “Mizahın Başkenti” yapma hedeflenmektedir. 

Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, “Mizah, Karadeniz insanı için bir yaşam biçimidir. Çünkü Karadeniz insanı hayatı mizah ile algılar. Geleneksel hale getirdiğimiz bu sergiyle; Kentin yaşayan mizah damarını hep canlı tutmak, kültür ve sanat adına geçmişte üstlendiği misyonu geri kazandırmak ve Trabzon’a karşı olumlu bakış açılarının daha da gelişmesine katkı sağlama uğraşındayız.” Dedi.

Sergiye katılım ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Mizah Sanatı Derneği (www.mizahder.org.tr),  Trabzon Fotoğraf Sanatı, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği ve Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü sitesinde bulabilecekler. 

----------------------------------------------

4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisine katılma şartları;

1.  Karikatür, fotoğraf, heykel disiplinlerindeki eserleri içermektedir.
2. Sergiye, ilgili disiplinlerde kent içi-kent dışında faaliyet gösteren Trabzonlu sanatçılar ile “Trabzon’dan yolu geçen” sanatçılar katılabilecektir.
3.  Konu sınırlaması olmakla birlikte sergilenecek eserlerde ana tema mizahi içerikli olmalıdır.
4.  Eserlerini geliş-gidiş (kargo) giderleri katılımcıya aittir.  
5. 4. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisi albümünde kullanılmak üzere, gönderilen eserlerle birlikte sanatçının kısa özgeçmişi (özgeçmişler, ayrılan sayfa olanaklarına göre kısaltılabilir), 300 dp yüksek çözünürlükte taranmış kişisel fotoğrafı ve eserlerin CD / DVD'ye kayıt edilerek Trabzon Sanatevine teslim edilmesi gerekmektedir.
6. Sanatçılar karikatür, fotoğraf ve heykel alanında toplamda en fazla 4 eser ile katılabilecektir. Sergi mekanının ve sergi albümünün imkanları dikkate alınarak katılımcı sanatçılar tarafından eserler öncelik sırasına göre numaralandırılacaktır. Bu işlem azaltılmaya gidilmesi durumunda organizasyona kolaylık sağlayacaktır.
7.  Karikatür ve fotoğraflarda büyük kenar ebadı 70 cm'den büyük olmayacaktır. Eserlerin asılabilmesi için arkalarının askı sistemine uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. 
8.  4. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisine kargo ya da elden eser teslim etme süresi 15 Şubat -25 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak ve 25 Şubat 2016 tarihinde saat 17.00'da sona erecektir. Bu tarihten sonra gelen eserler dikkate alınmayacaktır. 
9.  Organizasyon Kurulu, sergilemeye yönelik düzenleme yapma yetkisine sahiptir. 
10. Belirtilen şartları taşımayan eserler ve şartnamede istenenleri yerine getirmeyen sanatçıların eserleri sergileme ve sergi albümü dışında bırakılacaktır. (3. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi Albümü, 4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi Albümü ile birlikte ayrı albümler olarak basılacaktır.)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler