“1.Görsel Mizahi Yapıtlar”

 Kısa adı “Mizahder” olan Mizah Sanatı Derneği sezonun ilk etkinliği olan “1.Görsel Mizahi Yapıtlar” sergisini Trabzon Sanatevinde açtı. Sergiyi gezen Trabzon valisi Temel figürü ile objektiflere gülümsedi.  Trabzon Sanatevi üye derneği olan Mizah Sanatı

“1.Görsel Mizahi Yapıtlar”

 

Kısa adı “Mizahder” olan Mizah Sanatı Derneği sezonun ilk etkinliği olan “1.Görsel Mizahi Yapıtlar” sergisini Trabzon Sanatevinde açtı. Sergiyi gezen Trabzon valisi Temel figürü ile objektiflere gülümsedi. 

 

Trabzon Sanatevi üye derneği olan Mizah Sanatı Derneği, 2012-2013 sezonunu “1.Görsel Mizahi Yapıtlar” sergisiyle açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen “Sinema Eserleri Yapımcı Belgesi” sahibi olan Mizahder, kuruluş amaçları doğrultusunda kısa ve uzun metraj film, belgesel çekimi, tiyatro, karikatür, fotoğraf, fıkra ve öykü gibi sahne, görsel ve yazım sanatları alanında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu güne kadar “Gan Davası” kısa filmini, “Karikatürde Bir Ziya” belgeselini çeken ve “Gugulumdakiler” adıyla bir oyun sahneye koyan Mizahder, uzun metraj film “12’den Sonra” için de çekim hazırlıklarını sürdürmektedir.

Yurt içi ve yurt dışı sergiler açma başarısını gösteren Mizah Sanatı Derneği, 1. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisinin açılışını derneğin kuruluş yıldönümüne ve Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin yıldönümüne rastlayan 15 Eylül tarihinde gerçekleştirdi. Gelecek yıllarda mizahi unsur taşıyan tüm sanat dallarının katılımıyla gelenekselleşmesi düşünülen serginin ilkinde Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy, Adnan Taç, Cumhur Gazioğlu, Muammer Kotbaş, Tamer Küçük, Orhan Zafer, Hakan Sümer, Bülent Sümer, Zekeriya İskefyeli, Deniz Erek, Hamza Gül’e ait karikatürler, Vedat Osmanoğlu ve Mustafa Reşat Sümerkan’a ait fotoğraflardan oluşan 40 yapıt yer aldı.

Serginin açılışını Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç birlikte yaptılar. Açılışa İl müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Açılışta yapılan konuşmalarda, Karadeniz insanının gözüyle konuların irdelendiği, kendine has mizah anlayışı ile mesajların verilmeye çalışıldığı söylenerek, yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan mizahın her alanda özünden koparılmadan sahiplenilmesi gerektiği, yazım, görsel ve sahne sanatlarında yapılacak çalışmaların aslına uygun yapıtlar olarak insanlara sunulması için Mizah Sanatı Derneğine önemli sorumlulukların düşeceği belirtildi.

Hazırlanan yöresel Temel ve Fadime figürleri katılanların ilgisini çekerken, Karadeniz insanının mizah anlayışına hayranlığını söyleyen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ısrarlar üzerine Temel figürü ile objektiflere gülümsedi. Trabzon Sanatevinde açılan sergi 20 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

 

adnan_tac.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat