17.gezici festival Karadeniz'de!

ANKARA Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 17. Gezici Festival, Anadolu yolculuğuna Sinop’la devam ediyor. 12 Aralık’a kadar festivalde gösterimler Sinop’un tek sineması olan Deniz Sineması’nda ücretsiz olarak

17.gezici festival Karadeniz'de!

ANKARA Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 17. Gezici Festival, Anadolu yolculuğuna Sinop’la devam ediyor. 12 Aralık’a kadar festivalde gösterimler Sinop’un tek sineması olan Deniz Sineması’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek. 

“Uzak” filmindeki performansıyla Cannes Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazananMuzaffer Özdemir, ilk yönetmenlik denemesi “Yurt”un 10 Aralık’taki gösteriminde izleyicilerle buluşacak. “Yangın Var”ın gösterimi ise yönetmen Murat Saraçoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek. Onur Ünlü’nün Altın Koza’dan En İyi Film dahil üç ödülle dönen filmi “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi”nin 11 Aralık’taki gösteriminde ise oyunculardan Cengiz Bozkurt bulunacak.

UĞUR YÜCEL SÜRPRİZİ

Gezici Festival’in Sinop durağının en büyük sürprizi ise festivalin konuğu olarak Sinop’ta festival izleyicileriyle buluşacak Uğur Yücel. Gezici Festival’in bir başka sürprizi de Tuncel Kurtiz’in 1979’da İsveç’te yönettiği ve başrolünü üstlendiği sıradışı gurbetçi filmi “Gül Hasan” olacak.

Özcan Alper’in Güneydoğu Anadolu’nun yakın tarihine bakan ikinci filmi “Gelecek Uzun Sürer” de Türkiye 2011 seçkisinde gösterilecek filmler arasında olacak. Gezici Festival, Avrupa sinemasının son döneminden üç ödüllü ve önemli filmi Sinoplularla buluşturacak. Karl Markovics’in yönettiği “Nefes”, 18 yaşındaki Roman’ın Viyana sokaklarında annesinin peşine düşmesini anlatıyor. Viyana’nın ruh halini çarpıcı bir şekilde anlatan film, Avusturya’nın bu yılki Oscar adayı. Oscar’ın bir başka güçlü adayı Michel Hazanavicius’un yönettiği siyah-beyaz ve sessiz komedi “Artist” 1920’lerin Hollywood sessiz sinemasına bir sevgi gösterisi niteliğinde.

Polonyalı Greg Zglinski’nin ödüllü filmi “Cesaret” ise birbirleriyle anlaşamayan iki erkek kardeşin bir tren saldırısı sonucu altüst olan hayatlarını anlatıyor. 17. Gezici Festival, ilk kez Sinop’ta. Dün “Entelköy Efeköy’e Karşı” ile başlayan festival, Sinoplu izleyicileri Türk ve dünya sinemasından önemli filmlerle buluşturacak Gezici Festival Sinop’ta.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat