10 Karadeniz ili ziyaret edilecek

 2008'den bu yana 47 bin çocuğa ulaşarak, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun Karadeniz Turnesi kapsamında altıncı durağı Tokat oluyor. 9 – 10 – 16 - 17 Şubat tarihlerinde, Tokat Belediyesi Nikah Salon

10 Karadeniz ili ziyaret edilecek

 

2008'den bu yana 47 bin çocuğa ulaşarak, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun Karadeniz Turnesi kapsamında altıncı durağı Tokat oluyor.
 
9 – 10 – 16 - 17 Şubat tarihlerinde, Tokat Belediyesi Nikah Salonu'nda, minik tiyatroseverlerle buluşacak olan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, daha önce Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu'yu gezdi ve Tokat'tan sonra Samsun, Sinop, Kastamonu ve Bartın'a da gidecek.
 
Toplamda 10 Karadeniz ilini ziyaret edecek Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu sayesinde Karadenizli minikler ve aileleri, "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun ile eğlenirken öğrenmeye devam ediyor.
 
Sahnelere ilk kez 2008 yılında "merhaba" diyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun, yeni sezonda Karadenizli minik seyircileri ile buluşuyor. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 2012 Eylül ayında başlayan ve 2013 Haziran ayında tamamlanacak olan Karadeniz Turnesi kapsamında yeni yılın ilk temsilini Türkiye'nin fındık ve bal deposu Ordu'da yaptı. Şimdi de yeni yılın ikinci temsili ve turnenin altıncı durağı olan Tokat'a geliyor.
 
Tokat Belediyesi Nikah Salonu'nda çocuklarla buluşacak olan La Fonten Orman Mahkemesinde adlı oyun 9 - 16 Şubat Cumartesi günleri saat 13.00 ve 15.00 ve 10 - 17 Şubat Pazar günleri, saat 12.00 ve 14.00 olmak üzere her gün ikişer temsil şeklinde gerçekleşiyor. Oyun, ücretsiz olarak sahneleniyor.
 
Karadeniz Turnesi ile 10 ili geziyor, her ilde iki hafta sonu, günde iki oyun sahneliyor
 
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, La Fonten Orman Mahkemesi Karadeniz Turnesi kapsamında ilk açılışın gerçekleştiği Artvin'in ardından Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu'yu ziyaret etti. Şimdi Tokat'ta sergilenecek olan tiyatro; Tokat'ın ardından sırasıyla Samsun, Sinop, Kastamonu ve Bartın da dahil olmak üzere toplam 10 Karadeniz ilini geziyor.
 
Oyun, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu'nun dışındaki beş ilde de iki hafta sonu ve her gün ikişer temsil şeklinde sahnelenecek.
 
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Karadeniz Turnesi Takvimi
 
22 - 23 Eylül 2012 Artvin
 
13 – 14 – 20 – 21 Ekim 2012 Rize
 
10 – 11 – 24 – 25 Kasım 2012 Trabzon
 
15 – 16 – 22 – 23 Aralık 2012 Giresun
 
12 – 13 – 26 – 27 Ocak 2013 Ordu
 
9 – 10 – 16 – 17 Şubat 2013 Tokat
 
2 – 3 – 16 – 17 Mart 2013 Samsun
 
6 – 7 – 20 – 21 Nisan 2013 Sinop
 
4 – 5 – 25 – 26 Mayıs 2013 Kastamonu
 
1 – 2 – 15 – 16 Haziran 2013 Bartın
 
Hayvanlar, La Fonten'i yardıma çağırıyor
 
La Fonten Orman Mahkemesinde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyor.
 
Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.
 
2008'den bu yana oyunları 47 bin çocuk izledi
 
"Yaşam için teknoloji" sloganıyla sadece bugünü değil, geleceğimizi de iyileştiren Bosch Ev Aletleri, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor.
 
Bu anlayışla Türkiye genelinde çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu" ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile 2008 yılından bu yana toplamda 47 bin çocuğa çevre koruma bilinci aşıladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat