1. Karadeniz Acil Günleri

"1 Karadeniz Acil Günleri"nin "Çocuk ve Erişkin Çağda Solunumsal Aciller Toplantısı "27-28 Aralık tarihlerinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Mavi Salon'da yapılacak.Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başka

1. Karadeniz Acil Günleri

"1 Karadeniz Acil Günleri"nin "Çocuk ve Erişkin Çağda Solunumsal Aciller Toplantısı "27-28 Aralık tarihlerinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Mavi Salon'da yapılacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Eşbaşkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel yaptığı açıklamada, "Solunumsal aciller çocuk ve erişkin çağda acil servislerin en sık başvuru nedenlerinden biri olup bazen de ölüme bile yol açacak kadar sonuçları ağır olabilen bir hastalık grubudur.
 
Solunum acilleri acil servis başvurularının yaklaşık olarak yüzde 20'sini ve acil serviste karşılaşılan ölüm nedenlerinin ise yüzde 3-5'ini oluşturmaktadır. Acil servislerine giderek artan oranlarda solunum problemi olan olguların başvuru oranlarındaki artış bu konu ile ilgili eğitim faaliyetlerinin artmasını gerekli kılmıştır. Çocukluk ve erişkin çağda solunumsal aciller bilindiği gibi bölgesel farklılıklar da göstermektedir.
 
Bu nedenle bölgemizin öncelikleri de göz önünde bulundurularak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Acil Tıp Anabilim Dalı işbirliğinde hem çocukluk çağı hem de erişkin yaştaki solunum acillerine yönelik bir sempozyum düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Birincisini düzenlediğimiz 'Karadeniz Acil Günleri'nin 'Çocuk ve Erişkin Çağda Solunumsal Aciller Toplantısı'nın üniversitemiz bünyesinde düzenlemiş olmaktan da ayrıca mutluluk duymaktayız" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler